Cu ajutorul programelor computerizate utilizate in anchete si pornind de la chipul imprimat pe Giulgiul din Torino, politistii italieni specializati in criminalistica au reusit sa genereze o fotografie care incearca sa redea portretul lui Isus in copilarie.
Potrivit jurnalistilor de la Independent.co.uk, criminialistii italieni au intinerit chipul imprimat pe Giulgiul din Torino, pentru a obţine imaginea feţei aşa cum ar fi arătat în copilărie persoana care şi-a lăsat imaginea pe tesatura despre care se crede ca ar fi cea în care a fost înfăşurat trupul lui Hristos după răstignire. Chipul de pe giulgiu a fost întinerit prin reducerea mărimii mandibulei, ridicarea bărbiei şi îndreptarea nasului.
Tehnica folosită este practic inversul metodei utilizate de criminaliştii italieni pentru a genera imagini care să arate cam cum ar arăta în prezent diferite persoane căuate ale căror chipuri nu au mai fost văzute de ani de zile. Utilizarea acestei tehnici a dus la prinderea în 2006 a mafiotului Bernardo Provenzano, care fusese fotografiat ultima dată în 1959.
Exerciţiul în sine a fost realizat pentru a marca faptul ca Giulgiul din Torino va fi expus public timp de două luni, milioane de vizitatori fiind aşteptaţi să viziteze catedrala din Torino. Papa Francisc va vizita catedrala şi se va ruga în faţa Giulgiului pe 21 iunie.
Ţesătura de in, cu o lungime de peste patru metri, are imprimată imaginea unui bărbat cu barbă şi părul lung. Imaginea corpului pare să arate o serie de răni asociate cu crucificarea, plus o rană în zona laterală a toracelui, despre care se spune că este rana provocată cu o lance un soldat roman, în timp ce Iisus era răstignit pe cruce.