Anul 2015 marcheaza implinirea a zece ani de colaborare Oracle Academy alaturi de institutiile de invatamant romanesti, proiect ce ii implica pe elevii si profesorii invatamantului preuniversitar.
Proiectul Oracle Academy a pornit din dorinta de a ajuta dezvoltarea educatiei tehnologice si de a o face accesibila elevilor din intreaga lume, oferindu-le acces la informatii, inovatie, imbunatatirea abilitatilor si diversitatea domeniilor tehnologice. Utilizand tehnologia Oracle pentru a oferi programe complexe pentru liceu, colegii si universitati, Oracle Academy ofera un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistata, ajutor si resurse de certificare a institutiilor de invatamant. Astfel, elevii au ocazia de a castiga experienta directa folosind cele mai noi tehnologii si dezvoltandu-si abilitatile relevante pentru industria IT inca dinainte de a avea primul loc de munca.
La nivelul tarii noastre, 456 de licee ofera, sub egida Oracle Acdemy, cursuri avansate de Java, Database/PL/PLSQL, Alice si Greenfoot, mai bine de 1.900 de profesori fiind implicate in programul de invatare si predare.
Cursurile dezvoltate de Oracle Academy sunt modulare si urmaresc standarde nationale si regionale, avand un nivel de credite in acord cu Cadrul european al Calificarilor (CeC) si oferind un curriculum bine realizat, dat fiind ca acesta este cel mai important aspect al materialului didactic.
Pentru elevii interesati de limbajele de programare, membrii Oracle Academy pot accesa diverse medii de dezvoltare Java Development Environments (JDE), ce includ Alice Greenfoot, BlueJ, Eclipse si NetBeans. Elevii si profesorii pot folosi JDE pentru a-si imbunatati notiunile Java, o platforma de dezvoltare folosita de peste 9 milioane de dezvoltatori din intreaga lume.
Sorin Mindrutescu, Director General Oracle Romania, declara “Sunt incantat sa aniversam cei 10 ani ai programului Oracle Academy si doresc sa aplaud dedicatia si efortul pe care profesorii romani l-au depus in finalizarea cu succes a cursurilor de formare precum si angajamentul lor de a preda in clase limbaje cheie de programare si database, ca parte a programei scolare nationale”.
Importanta unor astfel de cursuri si certificari in gasirea unui loc de munca este dovedita de observatiile celor de la Brainspotting, lideri in recrutare si selectie in domeniul tehnologiei, conform carora 27% dintre licentiatii sau masteranzii in IT, au inceput sa obtina calificari in acest domeniu din timpul liceului, crescand astfel nivelul de calificare si competitivitate pe piata muncii.