Toţi părinţii ar fi profund îngrijoraţi în cazul în care copiii lor ar fi expuşi pesticidelor, noxelor sau cloroformului. Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului, ce face parte din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, clasifică aceşti factori, plus încă alţi 250 de agenţi, ca fiind cancerigeni, scrie Money.ro.
Pe listă se află şi câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă (RF/EMF). Sursele principale ale acestora sunt televizoarele, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile şi alte device-uri care se conectează la internet prin wireless, scrie site-ul revistei Forbes.
Concluzia unui raport publicat recent, intitulat „De ce copiii absorb mai multe radiaţii decât adulţii: Consecinţele”, este că trebuie să limităm pe cât posibil expunerea copiilor la câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă.
Copiii absorb mai multe radiaţii, arată studiul, din cauza faptului că organismele lor sunt mai mici, craniile sunt mai mici, iar creierele mai absorbante, scrie Forbes.
Mai mult decât atât, studiile citate în raport fac o legătură între expunerea la RF/EMF şi diferitele tipuri de cancer.
Pe de altă parte, scrie Forbes, acest gen de studii trebuie luate în considerare în contextul în care au fost realizate cu un set limitat de date, iar cel de faţă a apărut într-o publicaţie relativ nouă.
Aşadar, nu se face un apel la închiderea totală a acestor device-uri, dar este încă un motiv de deschidere a unei discuţii bazate pe argumente privind pericolul câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă şi, mai ales, cât de implicate sunt guvernele lumii în reglementarea nivelului de emisii ale respectivelor device-uri.