Timp de gătire: 8 min. la 800 Watt în cuptorul cu microunde
15 min. în cuptorul tradițional la 210°C
• 150 g morcovi, 200 g dovlecei, 100 g prânz, 25 ml apă, 2 ouă bătute, 60 g piure, 60 ml lapte semidegresat, sare și piper, 15 ml ulei de măsline
Preparare
- Curățați, spălați, scurgeți și tăiați cubulețe toate legumele. Mărunțiți-le în ExtraChef.
- Puneți amestecul de legume în Ibricul Microplus 1 l. Turnați cei 25 ml de apă peste legume, acoperiți cu capacul și gătiți la cuptorul cu microunde pentru 8 min. la o putere de 800 Watt. După 8 min., scoateți-le și lăsați-le 5 min. înainte să le scurgeți cu ajutorul Strecurătoarei Duble (pentru a le scurge cât mai bine, ajutați-vă de Zdrobitorul de legume fructe). Lăsați-le apoi să se răcească.
- Preîncălziți cuptorul la 210°C (nu uitați să scoateți grătarul înainte). Pe grătarul rece, puneți Planșeta de silicon.
- Într-un Bol Bermuda bateți ouăle, puneți laptele peste piure, apoi puneți ouăle bătute peste acest amestec. Condimentați cu sare și piper, după gust și amestecați bine, până se omogenizează.
- Asamblați formele rectangulare pe Mașina de Crochete. Umpleți baza cu preparatul rezultat. Presați conținutul, apoi tăiați în 4 cu paleta formele obținute, urmând marcajul de pe planșeta Mașinii. Așezați crochetele obținute pe Planșeta de Silicon și dați la cuptorul preîncins la 210°C, pentru 15 min.
- Serviți cu broccoli sau conopida verde (Romanesco).
Zdrobitorul de legume fructe – foto
TUPPERWARE – www.tupperware.ro