LEGO® Romania prezintă o replică impresionantă, la dimensiuni reale, a faimoasei mașini de curse McLaren Formula 1, construită integral din piese LEGO. Macheta, expusă pentru prima dată în Europa de Est, a fost dezvăluită sâmbătă, 5 octombrie, începând cu ora 12:00, și va rămâne expusă până pe data de 13 octombrie, la parterul centrului comercial Băneasa Shopping City. Din București, macheta va pleca spre Brașov, unde va fi expusă în perioada 14 – 28 octombrie în Coresi Shopping Resort.

Macheta reprezintă o reproducere fidelă a monopostului de Formula 1 al echipei McLaren. Pentru construcția mașinii au fost necesare peste 288.000 de piese LEGO, iar procesul a durat aproape 2.000 de ore. Printre detaliile mașinii care nu pot lipsi se află și culoarea emblematică portocaliu papaya a celebrului McLaren, utilizată pe mașinile de curse MCL35M în timpul sezonului competițional din 2021.

„Prin expunerea acestei construcții LEGO extraordinare, ne propunem să alimentăm pasiunea fanilor mașinilor de curse, oferindu-le o oportunitate unică de a-și explora dragostea pentru mașini prin prisma jocului LEGO. Scopul nostru este să inspirăm creativitatea și să aducem la viață posibilități infinite de construcție, unde singura limită este imaginația fiecăruia. La LEGO România, ne angajăm să încurajăm inovația, învățarea și bucuria de a crea, aliniindu-ne viziunea de a inspira și dezvolta constructorii de mâine”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager România & Bulgaria.

Vizitatorii centrului comercial pot experimenta felul în care piesele LEGO pot da o formă nouă pasiunii lor în două zone de activare.

La parter, îi așteaptă macheta la scară reală a monopostului, alături de o expoziție de creații unice ale constructorilor pasionați de la Romanian LEGO Users Group (RoLUG) și un corner unde pot trăi adrenalina pit stopurilor și schimba contra-cronometru roțile LEGO ale unei machete. La etaj, cei mici pot construi liber cu piese LEGO și își pot crea propria mașină cu care să concureze pe o pistă în miniatură.

Fanii pot trăi și acasă experiența unei construcții la scară 1:9 a monopostului cu setul LEGO® Technic McLaren Formula 1™, disponibil pe site-ul oficial.

LEGO® Technic McLaren F1 în cifre:

  • Au fost folosite piese LEGO®  create special pentru a recrea logo-urile așa cum sunt ele redate pe mașina reală McLaren Formula 1.
  • Modelul este compus din 5 componente separate: 4 roți, caroserie, 4 suspensii, halo și spoiler frontal.
  • 27 de persoane au fost implicate în proiectarea și construcția modelului de mari dimensiuni al mașinii McLaren Formula 1 LEGO Technic.
  • A fost nevoie de 1893 de ore și de un impresionant număr de 288.315 piese LEGO pentru a construi modelul de mașină McLaren Formula 1 Technic
  • Construcția mare măsoară în total 5,7 m în lungime și 2,4 m în lățime și cântărește 2.4 tone

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO System in Play, având la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele său derivând din cele două cuvinte daneze „LEg GOdt”, care înseamnă „Joacă-te bine”.

Astăzi, Grupul LEGO rămâne o companie de familie cu sediul central în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume. Pentru mai multe informații vizitați www.LEGO.com

Despre McLaren Automotive:

McLaren Automotive este un producător de supercaruri ultraperformante și ușoare. Lansată în 2010, compania este în prezent cea mai mare parte a McLaren Group

Cu sediul central la McLaren Technology Centre (MTC) din Woking, Surrey, Anglia, McLaren Automotive este condusă de provocarea de a crea cele mai antrenante, captivante și de referință vehicule din lume. Folosindu-se de istoria de 60 de ani a numelui McLaren de performanțe autentice, de curse, a livrat unele dintre cele mai spectaculoase supercaruri fabricate vreodată.

Portofoliul de produse al companiei, format din modele GTS, supercar, Motorsport și Ultimate, este comercializat în peste 40 de piețe din întreaga lume. Automobilele sale sunt asamblate manual la McLaren Production Centre (MPC), situat în același campus ca și MTC în Woking.

McLaren este un pionier care continuă să depășească limitele. În 1981, cu McLaren MP4/1, a introdus în Formula 1 tehnologia șasiului ușor și rezistent din fibră de carbon.

Apoi, în 1993, a proiectat și construit legendara mașină de stradă McLaren F1. Construit în jurul unui șasiu din fibră de carbon, acesta a stabilit ADN-ul supercarului McLaren, realizat pentru secolul 21 în 2011, odată cu introducerea McLaren 12C – prima mașină de serie a McLaren Automotive.

McLaren a fost primul care a livrat un hypercar hibrid, McLaren P1™, în 2013. Lansând seria Ultimate de vehicule, P1™ a fost urmat de McLaren Senna în 2018, iar derivatul său GTR exclusiv pentru circuit a urmat un an mai târziu. În 2019 a fost introdus și hyper-GT-ul hibrid Speedtail. Cel mai recent model Ultimate al său, Elva, este cea mai ușoară mașină de șosea McLaren de până acum.

Modelele McLaren LT reprezintă expresia supremă a performanței pe pistă în supercarurile de serie. Denumirea provine de la versiunea „Longtail” a modelului F1 GTR, introdusă în 1997, și a fost încorporată în nomenclatura McLaren Automotive în 2015, odată cu sosirea coupe-ului și Spider-ului 675LT bazate pe McLaren 650S. În 2018, legenda LT a continuat cu modelul 600LT bazat pe McLaren 570S. Cel mai recent capitol din povestea LT a fost scris în 2020 și 2021, odată cu introducerea coupe-ului și Spider-ului 765LT.

Tot în 2021, compania a prezentat noul supercar hibrid de înaltă performanță, McLaren Artura. Artura este primul McLaren care beneficiază de McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). MCLA este proiectată, dezvoltată și fabricată la McLaren Composites Technology Centre din regiunea Sheffield din Anglia folosind procese în premieră mondială și va fi vârful de lance al viitorului electrificat al mărcii.

În 2022, McLaren a anunțat Solus GT, o mașină de circuit cu un singur loc, cu habitaclu închis, care a adus la viață un concept futurist creat inițial pentru jocurile virtuale.

În 2023, McLaren a prezentat cel mai ușor și mai puternic supercar de serie, 750S – o dezvoltare completă a supercarului 720S premiat. De asemenea, McLaren a prezentat noul GTS, care înlocuiește McLaren GT.

McLaren Artura Spider a fost prezentat la începutul anului 2024 ca prima decapotabilă hibridă de înaltă performanță a mărcii. Introducerea sa a fost parte a unei îmbunătățiri majore a anului modelului pentru marca Artura și a însemnat că gama de producție în serie a McLaren GTS, noul Artura și 750S au fost introduse la 12 luni distanță.

McLaren Automotive alege, de asemenea, să colaboreze cu companii și organizații similare, de top la nivel mondial, care depășesc limitele în domeniile lor respective. Acestea includ Ashurst, Bowers & Wilkins, Dynisma, Gulf, Monroe, Pirelli, Plan International, Richard Mille și Tumi.

Despre McLaren Group:

McLaren Group este un lider mondial în producția de supercaruri de înaltă performanță și în sporturile cu motor de elită.

Fondat în 1963 de pilotul, inginerul și antreprenorul Bruce McLaren, Grupul este format din McLaren Automotive, care construiește manual supercaruri ușoare și participă la curse în serii globale, inclusiv Campionatul Mondial de Anduranță; și o participație majoritară în McLaren Racing, care concurează în Campionatul Mondial de Formula 1, seria INDYCAR, Formula E, Extreme E și F1 Academy.

Grupul își are sediul central la nivel global în emblematicul McLaren Technology Centre din Woking, Surrey, Anglia.

Cu o reputație de inovație și excelență tehnologică, McLaren este una dintre cele mai mari companii independente din Regatul Unit.