Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” urmează să fie dotat cu un sistem sursă neîntreruptibilă de curent şi cu un generator cu acumulare de aburi.

Cele două achiziţii vor fi finanţate de Primăria Sectorului 1.

“În această perioadă cu temperaturi extreme greu de suportat de către pacienţi, cu întreruperi dese ale curentului, administraţia locală a Sectorului 1 a decis finanţarea achiziţionării a două aparate vitale pentru creşterea performanţei şi siguranţei actului medical la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’. Este vorba despre un sistem sursă neîntreruptibilă de curent necesar pentru blocul operator de ortopedie (3 săli de operaţii) şi pentru una din sălile de chirurgie şi despre un generator cu acumulare de aburi”, reiese dintr-un comunicat transmis luni de către spital.

În prezent, spitalul “Grigore Alexandrescu” deţine un generator cu acumulare de aburi produs în anul 1978. Acesta are un grad “avansat de uzură şi prezintă risc în utilizare”. Echipamentul “uzat moral” necesită expertize şi reparaţii capitale, iar Primăria Sectorului 1 a decis să cumpere unul nou şi ultramodern.

De asemenea, între ianuarie 2021 şi decembrie 2023, Primăria Sectorului 1 a finanţat atât cheltuielile de funcţionare (plata utilităţilor: apă, canal, electricitate, gaze etc), cât şi investiţii în aparatura medicală în valoare de peste 11,7 milioane lei, menţionează sursa citată.

“Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucureşti este cel mai vechi şi cel mai mare spital de pediatrie din România, este solicitat de numeroşi pacienţi din toată ţara şi deseori se atinge capacitatea maximă. În cadrul spitalului nostru se asigură asistenţă medicală de specialitate în cele mai complexe cazuri ce vin din toată ţara”, se mai arată în comunicat.

Primăria Sectorului 1 transmite la rândul său că a investit, în acest mandat, peste 140 de milioane lei în unităţile medicale.

“Investiţiile în sănătate au fost şi sunt prioritare în comunitatea noastră. Am investit până acum peste 140 milioane lei, o sumă record, în spitalele din Sectorul 1”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.