Peste 11.000 de locuri sunt scoase la concurs la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) pentru anul universitar 2022-2023, procesul de admitere presupunând, la programele de studii de licenţă, susţinerea unei probe de admitere, în format fizic, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de către instituţia de învăţământ superior.

“Aspiranţii la studii universitare şi-au început oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaţilor mai facilă – admitereonline.uvt.ro. Până în prima parte a lunii iulie 2022, candidaţii vor putea să completeze informaţii şi să încarce documente pe platforma de înscriere”, se menţionează în comunicat.

Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidaţi la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanţii UVT. Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, universitatea a organizat şi în acest an mai multe centre de admitere, atât la sediile din municipiul Timişoara, cât şi în mai multe judeţe din bazinul principal de selecţie a studenţilor, respectiv în Arad, Alba, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Satu Mare şi Vâlcea.

Oferta UVT este formată din 73 de programe de studii universitare de licenţă şi 87 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii.

“Pentru anul universitar 2022-2022, UVT scoate la concurs peste 11 mii de locuri la programele de studii universitare de licenţă şi masterat, dintre care 2.350 finanţate de la bugetul de stat pentru programele de studii universitare de licenţă, respectiv 1.450 de locuri pentru programele de studii universitare finanţate de la bugetul de stat”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, la toate programele de studii universitare de licenţă procesul de admitere presupune susţinerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central sau la sediile facultăţilor, fie pentru testarea cunoştinţelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales şi a capacităţilor cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităţilor lingvistice şi de raţionament (EALR).

Detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

Potrivit rectorului Marilen Gabriel Pirtea, pe lângă facilităţile pe care le acordă, pentru performanţe academice, studenţilor săi, care includ, spre exemplu, burse de excelenţă, de performanţă şi de merit, UVT a pregătit şi un pachet de beneficii pentru viitorii studenţi care, în perioada studiilor liceale, au obţinut rezultate deosebite la diverse concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, care obţin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt şefi de promoţie în cele mai bune licee din fiecare judeţ.

De asemenea, UVT pune la dispoziţia elevilor din întreaga ţară, în mod gratuit, şi servicii permanente de consiliere individuală în carieră.

“Platforma YTM.ro este o platformă de testare psiho-vocaţională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timişoara, adresată elevilor din întreaga ţară, prin care aceştia îşi pot analiza interesele, abilităţile şi aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educaţional şi profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziţia beneficiarilor informaţii referitoare la programele de studii ale universităţilor din Timişoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor”, mai arată sursa citată.