cannabis_medicalAgenţia Naţională a Medicamentului (ANM) nu a primit nicio cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal, însă, dacă ar apărea o solicitare în acest sens, care ar întruni toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă, potrivit Mediafax.

“Nu am primit nicio cerere în vederea obţinerii autorizării de punere pe piaţă a unor canabisului medical. Dacă am primi un astfel de dosar, care să respecte toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă, adică în trei luni”, a declarat, joi, preşedintele ANM, dr. Marius Savu, răspunzând unei întrebări privind acest produs.

O comunitate de părinţi cu copii afectaţi de o formă rară şi incurabilă de epilepsie vrea să determine autorităţile şi medicii să accepte un tratament controversat – canabisul medicinal. Perceput în general doar ca drog, acesta a schimbat deja viaţa câtorva dintre aceşti copii, după ani de terapii clasice eşuate.

Deşi nu foarte numeroase, pentru că gradul de cunoaştere a bolii este redus şi, prin urmare, posibilităţile de diagnosticare timpurie limitate, familiile Dravet au format o comunitate strâns unită, în care îşi împărtăşesc cele mai noi descoperiri legate de epilepsie şi caută împreună soluţii pentru strângerea de fonduri necesare terapiilor şi cercetării.

Unul dintre subiectele despre care se discută aprins în această comunitate în ultimele luni este canabisul medicinal, considerat o minune de către o parte dintre familii. Însă utilizarea plantei ca medicament este încă la început şi la nivel mondial, iar medicii din România nu au experienţă directă cu canabisul medicinal, chiar dacă, potrivit legislaţiei în vigoare, utilizarea sa este permisă în anumite condiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.