Începând din 3 aprilie 2021, spectacolele Operei Comice pentru Copii se vor vedea pe marile ecrane. Primele două titluri din repertoriul OCC care vor fi proiectate în cinematografe sunt baletul „Pinocchio” și musicalul „Micuța Dorothy”. Spectacolele vor putea fi urmărite în acest sfârșit de săptămână la Happy Cinema din Buzău și din Focșani, de la ora 11, biletele fiind deja disponibile pe platforma teatrulacinema.ro.
„Parteneriatul dintre Opera Comică pentru Copii și Teatru la Cinema face posibil accesul la spectacole de o calitate excepțională, înregistrate la nivel profesionist, pentru publicul care își dorește experiența unei interacțiuni sociale legată de actul artistic, dar care nu poate fi prezent în sălile de spectacol ale instituțiilor de teatru. Este un parteneriat pe termen lung, prin care ne dorim o distribuție la nivel național”, a precizat Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii.
Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane odată cu relaxarea, fie și parțială, a constrângerilor actuale sunt: București, Arad, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea și Vaslui.
Aplicația #OperaCopiilor disponibilă pe iOS și Android
Aplicația Opera Copiilor a împlinit un an de la lansare. Pe 23 martie 2020, la numai o săptămână de la decretarea stării de urgență în România, Opera Comică pentru Copii găsea soluția pentru a rămâne aproape de public cât timp sălile de spectacol erau închise. Aplicația Opera Copiilor este disponibilă pe iOS și Android și le permite abonaților să vizioneze online spectacole din repertoriul instituției și emisiuni culturale, distractive și educative, cu un abonament de doar 30 de lei/lună: app.operacomica.ro!
Sub sloganul „Spectacol la tine acasă”, instituția din Calea Giulești nr. 16 a prezentat, în decursul ultimului an, peste 50 de titluri din repertoriu, precum și sute de episoade ale unor emisiuni create și difuzate în exclusivitate pentru abonații aplicației. Conținutul original al Operei Comice pentru Copii este urmărit astăzi la nivel mondial, țările cu cei mai activi utilizatori ai aplicației, pe lângă România, fiind Germania, S.U.A. și Regatul Unit al Marii Britanii.
„Compozitori de Excepție” este următoarea emisiune anunțată în Aplicația Opera Copiilor. În fiecare săptămână, începând din 4 aprilie, un compozitor de excepție va fi prezentat într-un mod jucăuș, astfel încât cei mici să descopere și să se apropie de muzica clasică.
Grădina OCC deschisă în continuare
Grădina OCC, amenajată la sediul Operei Comice pentru Copii, rămâne deschisă cu activități în aer liber, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 18:00. Atracțiile de care se pot bucura copiii sunt circuitul de mașinuțe, trenulețul OCC, labirintul, tirul cu arcul și copacul păsărilor.
De asemenea, în Grădina OCC se desfășoară în continuare și ateliere de creație, care includ atelierul de figurine din clay, de marionete și de obiecte decorative. Toate regulile în vigoare sunt respectate: verificarea temperaturii, asigurarea dezinfectantului, obligația de a purta mască și de a păstra distanța reglementată legal. Totodată, Magazinul OCC este disponibil atât în curtea Operei Comice pentru Copii, cât și online, pe www.magazinulocc.ro.
Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, oferind spectacole și emisiuni în Aplicația Opera Copiilor.