Organizaţia Salvaţi Copiii România a prezentat, marţi, creaţiile care vor fi licitate online, pe 10 decembrie, la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Salvaţi Copiii, a afirmat că la ediţia din 2020 a evenimentului vor fi licitate 30 de lucrări.

“La ediţia din acest an au fost invitaţi mai mulţi designeri, au răspuns 30. Sunt oameni care ne-au ajutat şi anterior şi s-au implicat în activitatea acestui festival, dar sunt şi artişti noi, nume importante din cultura română – Ştefan Câlţia, Gheorghe Fikl, sunt mai mulţi care au venit acum, nou intraţi, şi sperăm ca toată lumea să ajute, să putem strânge cât mai mulţi bani pentru educaţie”, a declarat Alexandrescu.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun se va desfăşura online.

“Este greu de spus cât vom strânge anul acesta, în fiecare an a fost greu, dar anul acesta este cu atât mai greu când tot evenimentul va fi online, adică nu-l vom face în forma fizică, nu o să fie voie, şi o să ne gândim la un format online care să ţină aproape şi să implice multă lume care poate dona. (…) Suntem la 30 de ani de Salvaţi Copiii în România şi la 20 de ani de la prima ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, deci sărbătorim două lucruri – şi festivalul şi activitatea Salvaţi Copiii – şi este important să continuăm, pentru că, din păcate, pandemia a agravat foarte multe din situaţiile copiilor care sunt afectaţi de sărăcie şi pentru acest lucru ne-am gândit că trebuie să continuăm această tradiţie, pentru că sunt aproape un milion de copii care au fost afectaţi în această perioadă. Salvaţi Copiii a ajuns prin diferite mijloace – tablete, educaţie, internet, suport alimentar, suport emoţional, trainingul profesorilor, trainingul elevilor pentru educaţie online, lucrul în comunităţi cu autorităţile locale pentru pregătirea şcolilor pentru deschidere, am ajuns prin toate aceste metode la aproape 68.000 de copii în această perioadă, dar este foarte mult de făcut şi situaţia copiilor care provin din medii socio-economice precare este foarte grea, aşa că ei au nevoie în continuare de suport sub toate aspectele, iar aceşti brazi frumoşi, şi autorii lor, designerii şi artiştii, sperăm să ne ajute să ajungem la cât mai mulţi copii”, a mai spus preşedintele executiv Salvaţi Copiii.

“În primul rând mă bucur că ediţia din acest an a Festivalului Brazilor de Crăciun are loc, ăsta este cel mai important aspect, şi în al doilea rând mi se pare foarte provocator pentru că a trebuit cumva să comunicăm între noi şi să stabilim un termen mai în avans faţă de obicei, adică totuşi să faci bradul în septembrie e interesant. L-am făcut în întregime manual, recunosc că am avut ajutorul a doi domni, dintre care unul a fost fiul meu, şi mi-a venit ideea de la faptul că în jurul bradului de regulă ne strângem cu toţii, dar de fapt şi de drept nu contează neapărat darurile cât acel sentiment că suntem împreună şi atunci am creat acest brad cu multe oglinzi ca să ne dăm seama că chipurile noastre sunt mai importante pentru copiii noştri decât orice cadou pe care l-am face”, a declarat pentru AGERPRES Adela Pârvu.

Arhitectul Omid Ghannadi a remarcat că ediţia din acest an va fi una “de neuitat”.

“Ideea bradului meu este despre viaţă. De data asta este un pic chiar o simbolizare mai eficientă a planetei şi a modului în care noi am ignorat planeta cât timp am trăit pe ea şi iată că lucrurile anul acesta s-au schimbat şi a trebuit să ne apropiem de conceptul de lume în care trăim, să înţelegem mai multe lucruri şi cumva încerc să fac o paralelă între omenirea care este parte din planetă şi viaţa proprie a planetei, cum trăieşte, cum se autoprotejează, pentru că există păreri că tot ce se întâmplă astăzi este o formă de autovindecare şi autoapărare a planetei, şi atunci am încercat să abordez puţin problema asta. Sper să am ocazia să mă şi pot exprima în direcţia asta”, a arătat Ghannadi.

Pentru actuala ediţie a festivalului, brazii au fost creaţi de Felix Aftene, Aitch, Smaranda Almăşan, Andreea Bădală (MURMUR), Ana Bănică, Nicu Bocancea; Florăria Iris, Adina Buzatu, Ştefan Câlţia, Daniel Codrescu, Ştefan Radu Creţu, Irina Dragomir, Anca Fetcu Lupu, Gheorghe Fikl, Omid Ghannadi, Teodor Graur, Laura Hîncu; Mastercard, Hamid Nicola Katrib, Doina Levintza, Raluca Mărginean & Daniela Bahnaru, cu sprijinul Mara Mura, Ana Mohonea; Maria Mohonea – Architectural Christmas, Dorin Negrău, Dhaniel Nora, Christian Paraschiv, Adela Pârvu, Obie Platon, Şerban Porupca, cu sprijinul Rogue8; Amourette, Alexandru Rădvan, Octav Roman, Smiley, Iulia Totoianu; Libris.ro. Acestora li se va alătura bradul Salvaţi Copiii, realizat de Ştefania Mircea şi o parte dintre copiii din programele Salvaţi Copiii.

În cele două decenii în care cauza educaţiei copiilor a fost susţinută prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvaţi Copiii România a readus în şcoală 46.485 de copii, dintre care în programe de tip Grădiniţă estivală 8.601 copii, în programe de tip Şcoală după şcoală 33.508 copii, iar în programul A doua şansă 4.376 de copii, reuşind să strângă cu ajutorul companiilor suma de 6.047.800 de euro.

Festivalul Brazilor de Crăciun este posibil în acest an și prin generozitatea Artmark, partener special al acestei ediții. Brazii unici sunt fotografiați și pot fi văzuți și licitați pe site-ul www.artmark.ro.

Licitaţia pentru brazii creaţi pentru Festivalul Brazilor de Crăciun este deschisă şi doritorii pot depune oferte pe site-ul Artmark la adresa> https://www.artmark.ro/ro/licitatie/licitatia-caritabila-festivalul-brazilor-de-craciun/1, au precizat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.