Oua Florentine, o reteta usoara, de primavara, cu multa verdeata, un aperitiv apreciat de musafirii iubitori de ceva deosebit, dar sanatos in acelasi timp.
Ideale pentru un aperitiv rapid, plin de culoare, satios si absolute delicios.
Ingrediente pentru oua florentine
• 500 g spanac;
• 200 g urzici;
• 2 fire de ceapa verde;
• 4 oua;
• 2 linguri parmezan ras;
• 2 linguri smantana;
• 2 linguri ulei;
• Sare;
• Piper.
Mod de preparare oua florentine
Fierbeti separat spanacul si urzicile, in apa cu sare. Scurgeti spanacul si urzicile fierte, tocati-le marunt si amestecati-le cu ceapa verde taiata marunt, cu smantana si asezonati cu sare si piper. Ungeti cu unt 4 forme de ramekin. Puneti in fiecare din compozitia pregatita mai devreme. Deasupra spargeti cate un ou. Peste acesta presarati parmezan ras. Bagati formele de ramekin la cuptor, la foc potrivit, pana cand se fac ouale. Serviti preparatul cald, in formele de ramekin.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!
Sfat: Cum sa recunoasteti un ou proaspat!
Coaja poroasa a oualor permite intrarea aerului si astfel incepe procesul natural de alterare. Cu cat aerul este mai cald, cu atat acest proces se desfasoara mai rapid, de aceea, ouale se pastreaza la rece.
Ouale proaspete, intregi, se scufunda total, se duc pana la fundul unui pahar cu apa.
Ouale mai vechi, plutesc in apa din pahar. Cu cat ele sunt mai vechi, cu atat partea iesita din apa este mai mare.
Va sfatuim sa nu consumati oua mai vechi de 21 de zile decat in situatia in care aveti siguranta ca au stat in frigider. Daca folositi oua mai vechi de 2 saptamani, este bine sa spargeti fiecare ou intr-un castronel , separat de celelalte, pentru a le putea inlatura pe cele care nu sunt ok. Primul semn de alterare este mirosul neplacut, apoi amestecarea galbenusului cu albusul, la spargerea oului.