Reteta oferita de www.labucatarie.ro
Pe langa faptul ca este foarte gustos, acest desert este o sursa bogata de potasiu si antioxidanti. Se poate pregati atat pentru petreceri cat si pur si simplu intr-o duminica dupa-amiaza, in familie.
Ingrediente (pentru 4 portii):
2 banane coapte (dar nu prea moi);
180 g ciocolata neagra tocata marunt;
2 linguri ulei vegetal.
Ingrediente pentru decor:
40 g de cereale pentru micul dejun maruntite/ alune/ nuci/bomboane de decor.
Mod de preparare:
Inveliti o tava in folie de aluminiu sau hartie pergament.
Taiati fiecare banana in 2 sau 3 bucati (depinde cat e de mare) si in fiecare dintre ele infigeti un bat de acadea sau un bat ramas de la inghetata. Puneti-le pe tava si bagati-le la congelator timp de 15 minute.
Intre timp, pregatiti glazura de ciocolata. Topiti ciocolata impreuna cu uleiul la bain-marie timp de 2 minute si amestecati pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce bananele au inghetat rulati-le pe fiecare in parte in ciocolata topita si presarati-le cu unul din ingredientele pentru decor. Puneti-le din nou la congelator timp de 30 de minute pana cand ciocolata se intareste.