Reteta oferita de www.labucatarie.ro
Le puteti prepara cu o zi inainte si le puteti pune in pachetul pentru scoala, iar daca va mai raman puteti “fura” si Dvs una pentru pauza de cafea de la serviciu.
Ingrediente:
• 70 ml ulei vegetal;
• 1 ou;
• 100 g zahar brun;
• 150 g morcov ras pe razatoarea mica;
• 50 g stafide;
• 50 g nuci/alune de padure maruntite;
• 100 g faina;
• 1 praf de sare;
• ½ lingurita praf de copt;
• ½ lingurita scortisoara;
• un praf nucsoara/cardamom.
Mod de preparare:
Inmuiati stafidele in apa calda si intre timp amestecati uleiul cu oul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana cand acesta se topeste. Adaugati treptat morcovii rasi si storsi, stafidele stoarse si nucile tocate, amestecand bine.
Intr-un bol amestecati faina cu mirodeniile, praful de copt si un praf de sare. Incorporati-o treptat in amestecul cu morcovi pana cand obtineti un aluat vartos.
Asezati hartiutele colorate intr-o tava de briose si turnati compozitie in fiecare. Nu depasiti linia hartiei.
Coaceti-le in cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute sau pana cand trec testul scobitorii. Raciti-le pe un gratar si serviti-le celor mici cu frisca sau o glazura din ciocolata alba.