transbucegi_drumul_babelor030Se numeşte TransBucegi (DJ 713) se întinde pe 16 km şi va fi inaugurat pe 31 august, deoarece a fost asfaltat. TransBucegi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.

Drumul a fost făcut printr-un parteneriat între consiliile judeţene din Prahova şi Dâmboviţa, potrivit jurnalistilor de la Adevarul.ro. În prezent se mai lucrează la montarea balustradelor şi la marcarea şoselei, iar investiţia a costat peste 50 de milioane de lei.

Soseaua Transbucegi (Dj713), cunoscuta si sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces in Muntii Bucegi ajungand pana in apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele si Sfinxul. Drumul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati.

Transbucegiul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde in dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa. Cei 17 km asfaltati din Transbucegi duc drumul pana la o altitudine de 1925 m.

Lucrarile de reabilitare ale Transbucegiului au inceput in anul 2010 si inca sunt in curs de executie. Drumul a fost asfaltat pana la intersectia cu drumul ce duce la Cabana Piatra Arsa, insa nu in toate zonele au fost montate rigolele, parapetii, semnele de circulatie si marcajele rutiere.

Transbucegiul este un drum destul de ingust cu multe locuri in care abia pot trece doua masini mai mari una pe langa alta. Asadar se recomanda parcurgerea lui cu viteza redusa si maxima atentie, evitand depasirile si mersul pe contrasens pentru a nu avea parte de incidente nedorite in loc de o excursie minunata in Bucegi.

Soseaua Transbucegi (DJ713) inlesneste accesul in zona Platoului Bucegi fiind o alternativa la telecabina ce urca din Busteni pana la Cabana Babele. In mai putin de o ora se paoate ajunge din punctul unde au fost oprite lucrarile de asfaltare pana la Cabana Babele.

De la Cabana Babele se pot parcurge numeroase si foarte frumoase trasee turistice de catre iubitorii muntelui. Cele mai cumoscute sunt : traseul spre Crucea de pe Caraiman (2 ore de la Cabana Babele), traseul spre Releul de pe Varful Costila (2,5 ore de la Cabana Babele) si traseul spre Cabana si Varful Omu (3 ore de la Cabana Babele). Tot de la Cabana Babele se poate cobora cu telecabina in zona Padina – Pestera  unde poate fi vizitata Manastirea Pestera din Pestera Ialomicioarei. In drum spre Transbucegi sau la intoarcere de pe Platoul Bucegilor recomandam, celor care nu au facut-o deja, vizitarea frumosului Castel Peles din Sinaia si a Manastirii Caraiman din Busteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.