Nestlé aduce în România, începând din septembrie, cerealele cu forme și gust de fructe Trix, o propunere unică pentru un mic dejun distractiv. Cu cereale integrale, calciu, fier și vitamine din grupul B (B2, B3, B5, B6, B9), cerealele de mic dejun Trix vin în forme diferite (pepene verde, portocală, lămâie, struguri, zmeură, fructe de pădure), având culori din natură și nu conțin arome artificiale. Trix este o premieră pe acest segment, fiind primele cereale de mic dejun cu formă de fructe din România. Principalul segment de consumatori vizat este cel al copiilor, la fel ca și în cazul mai celebrelor Nesquik și Chocapic. Odată cu cerealele, Nestlé lansează și batonul de cereale Trix, potrivit pentru gustări, pentru pauzele de la școală sau plimbările în parc.

”În ultimii 10 de ani, rețetele de cereale Nestlé au fost îmbunătățite considerabil pentru a oferi un mic dejun mai bun în fiecare zi. Astfel, conținutul de fibre a fost crescut cu 14%, conținutul de zahăr a fost redus cu 10%, iar conținutul de sare a scăzut cu 25%. În același timp, în peste 90% din produse, cerealele integrale sunt ingredientul numărul 1. Doar în 2023, la nivel global am livrat către consumatori 8,7 miliarde de porții de cereale fortifiate cu vitamine și minerale, printre care fier, calciu și vitamine din complexul B”, spune Nicoleta Tupița, dietetician autorizat și Manager Nutriție Nestlé România.

În rândul copiilor, micul dejun este consumat zilnic de 60%1 dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, prin comparație cu media europeană de 75%1. 8%1 dintre școlarii de 6-9 ani din România nu iau deloc micul dejun. Familiile trebuie încurajate pentru a spori pofta de mic dejun, iar soluțiile creative, cum sunt și cerealele Trix, pot fi de ajutor atunci când părinții au nevoie de idei jucăușe care să-i facă pe copii să ia micul dejun.

Cerealele integrale susțin o alimentație echilibrată, având în mod natural de 2-3 ori mai multe fibre, vitamine și minerale (fier, zinc, magneziu, vitaminele B1, B2, B3, B6). Micul dejun este o ocazie bună de a consuma cereale integrale și a contribui la aportul minim recomandat de 48 de grame pe zi. Conform recomandărilor, un mic dejun echilibrat trebuie să furnizeze 15-20% din necesarul energetic, conținând alimente din 3-4 grupe principale (cereale, lactate, alimente bogate în proteine, fructe sau legume). Cerealele Trix vin cu recomandarea de a fi consumate la micul dejun în porții de 30 de grame (5 linguri de cereale), cu lapte, alături de fructe proaspete sau fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune de pădure etc)1.

Cerealele Trix au fost primele cereale cu formă de fructe din lume, lansate în anul 1954 în Statele Unite ale Americii, iar în prezent se găsesc în 31 de țări. Acestea au fost create pentru a le oferi copiilor cele mai distractive cereale de mic dejun, cu aromă fructată și culori vibrante provenite din natură, care aduce bucurie și entuziasm dimineților celor mici. Trix sunt îndrăgite atât de copii, cât și de părinții lor pentru formele jucăușe, pentru aroma fructată, și mai ales pentru că au cereale integrale și nu conțin arome artificiale.

1 Studiul COSI 2018-2020, Organizația Mondială a Sănătății, raport publicat în 2022

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

Nestlé for Healthier Kids        

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Contacte:

Ana-Maria Godja, Corporate Affairs and Internal Communication Specialist Nestlé Romania

Tel: 0724.588.527, E-mail: Ana-Maria.Godja@ro.nestle.com