Girafa, leul și celelalte vedete de la Antipa pot fi văzute printre opere de Theodor Aman, Picasso și Dali până duminică, 17 iulie
- „Grigore Antipa” pot fi vizitate până pe 17 iulie inclusiv;
- La Art Safari, în Palatul Dacia-România, din strada Lipscani nr. 18-20, pot fi văzute vedetele de la Antipa – celebra girafă, un leu, un leopard, antilope, un rinocer negru, un bou moscat și alte piese din colecțiile nevăzute ale muzeului de istorie naturală;
- La Antipa, Art Safari organizează o expoziție temporară cu artă semnată de maestrul Theodor Aman, dar și cu operele artistei supercontemporane Irina Dragomir, recunoscute pentru culoare;
- Biletul pentru Art Safari oferă acces și la Muzeul Antipa până duminică. Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul Art Safari.
„Prelungim cu o săptămână expoziția Antipa în Art Safari, precum și expoziția Art Safari din Antipa. Girafa s-a acomodat foarte bine în Palatul Dacia-România, așa că mai rămâne în Centrul Vechi pentru încă o săptămână, pentru ca un număr cât mai mare de copii mici și mari să aibă șansa să o vadă într-un context cu totul și cu totul diferit de cel cu care erau obișnuiți. Și alte piese rare din colecția de mamifere din Africa, din regiuni polare, dar și cerbul românesc și păsări vă așteaptă până duminică, 17 iulie, la Art Safari. La Antipa vă veți putea bucura de o super expoziție temporară marca Art Safari printre diorame și dinozauri. Mulțumim Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru deschiderea față de acest proiect unic în România. Stați aproape, urmează un nou parteneriat inedit marca Art Safari”, declară Ioana Ciocan, General Manager Art Safari.
Săptămâna Antipa la Art Safari sărbătorește istoria naturală și prezintă publicului exponate din colecţiile nevăzute ale Muzeului Antipa, piese rare din toate colţurile lumii, iar expoziția temporară organizată de Art Safari la Muzeul Antipa cuprinde atât o selecție de artă contemporană din expoziția Irinei Dragomir, cât și opere ale maestrului artei românești, fondatorul școlii bucureștene de artă, Theodor Aman.
Printre exponatele de la Antipa care mai pot fi admirate, săptămâna aceasta, în Palatul Dacia-România (viitorul sediu al Pinacotecii București – Muzeul Municipiului București) se numără: celebra girafă, simbolul Muzeului Antipa, leu, leopard, antilope, rinocer negru, vulpe polară, cerb roșu/carpatin, vultur de mare, dar și un exemplar de bou moscat.
Program de vizitare expoziții
- Art Safari: joi-duminică (12:00-21:00), în perioada 12 mai – 7 august 2022, Palatul Dacia-România, strada Lipscani nr. 18-20, București, dar și Night Tours (vineri și sâmbătă, 22:00-1:00).
- Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: marți-duminică (10:00-20:00), Șoseaua Kiseleff nr. 1, București
- Biletele pot fi achiziționate online, dar și la intrare. Organizatorii recomandă achiziționarea biletelor online, pentru evitarea aglomerației.
Despre Art Safari București Art Safari este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și susținut de Lidl, GLO și Deutsche Bank. Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO România și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Partenerii oficiali ai Art Safari sunt BCR și Institutul Cultural Român. Alături de expoziţiile curatoriate, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi. Art Safari este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare, care a înregistrat 231.000 de vizitatori în cele 8 ediții de până acum.
Despre Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” Muzeul „Antipa” este unul dintre cele mai impozante muzee din România şi din Europa de Est, în prezent adăpostind cca 2,000,000 de exponate. Muzeul a luat fiinţă în data de 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica. Acesta a început prin a dona colecţii importante care includeau monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale şi fosile ori moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Sediul actual din Șos Kiseleff nr. 1 a fost proiectat şi construit prin strădania Dr. Grigore Antipa, director în perioada 1893 – 1944. Primele săli ale noii clădiri a Muzeului din Șos Kiseleff s-au deschis oficial la 24 mai 1908, în prezenţa Regelui Carol I, a Principesei Maria şi a importante personalităţi ale lumii ştiinţifice, culturale şi politice de atunci. Muzeul realizat de marele savant era modern atât prin modul de expunere, cât şi prin rolul şi activitatea sa. De asemenea, prin eforturi susţinute Grigore Antipa a îmbogăţit substanţial colecţiile instituţiei cu piese valoroase din toate colţurile lumii. Tot lui Grigore Antipa i se datorează şi realizarea în Bucureşti a primelor diorame biogeografice, model extins apoi la marile muzee ale lumii.Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” continuă tradiția fondatorului său, fiind una dintre cele mai vechi și importante instituţii de cercetare a biodiversităţii, de educare şi culturalizare a publicului.