Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Din anotimpuri adunate” cu primul atelier dedicat verii, „Cârtițele și viața în subteran”.
Dacă în grădină încep să apară mușuroaie de pământ, atunci putem suspecta în zonă prezența unei cârtițe. Recunoscută ușor după nasul ascuțit și roz, cu blana subțire și catifelată, cu ochii atât de mici încât ne întrebăm dacă îi are, cârtița a fost mereu privită ca un dușman al omului.
Pe parcursul atelierului, vom scoate la iveală câteva lucruri mai puțin cunoscute despre aceste animale insectivore, care le vor îmbunătăți imaginea, deoarece, în pofida stigmatului pe care îl poartă, cârtița este un animal folositor omului.
Despre cât de folositoare sau dăunătoare este cârtița, despre galeriile pe care le sapă, dar și alte curiozități despre „familia”ei și obiceiurile pe timpul verii veți descoperi de la specialiștii Muzeului.
Îi invităm pe copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, vineri, 10 iunie 2022, de la ora 15:30, în Sala Atelier a Muzeului, la o întâlnire cu acest „buldozer” subpământean, al cărui rol este bine stabilit în natură.
Pe parcursul atelierului, participanții vor fi antrenați în activitate, vor fi încurajați să pună întrebări, să poarte discuții, să vorbească liber. În a doua jumătate a activității ne vom delecta cu jocurile special pregătite pentru a întregi atmosfera voie bună, nelipsind activitatea de lucru manual atât de așteptată de copii.
Taxa de participare la atelier este de 50 lei/participant sau 80 lei/2 frați.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 15 locuri/grupă.
Sponsor principal: MOL Romania
Detalii: www.antipa.ro