Aparatele reduc considerabil efectele adverse ale hemodializei pentru Adrian, 10 ani, și ceilalți copiii cu insuficiență renală care se tratează aici și cresc șansele de transplant pentru copii care încep acum tratamentul.

Dăruiește Viață aduce încă o premieră în sistemul medical din România: achiziționează, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, două aparate performante de hemodializă pentru copii, pentru Centrul de Hemodializă Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie din București. O investiție de aprox. 66.000 euro, aparatele îmbunătățesc considerabil calitatea vieții copiilor cu boală cronică de rinichi, afecțiune care îi face dependenți de hemodializă. Principalul beneficiu asigurat de noua tehnologie este reducerea considerabilă a efectelor adverse ale hemodializei (întârzieri în dezvoltarea fizică, probleme cardiovasculare etc.), care duce în timp la creșterea șanselor de transplant.

În Spitalul Marie Curie își desfășoară activitatea unul dintre cele 5 centre de hemodializă dedicate copiilor din țară. Zeci de copii sunt tratați aici anual, unde fiecare pacient petrece aprox. 600 de ore conectat la aparatele care le filtrează sângele. Înainte de donația făcută de Dăruiește Viață, în centru erau disponibile șapte aparate de hemodializă, toate depășite din punct de vedere tehnologic și moral.

În România, suntem primii care folosim aceste aparate, primii care oferim acest serviciu medical copiilor care au nevoie de hemodializă cronică. Un tratament superior reduce efectele adverse și ameliorează considerabil starea de sănătate a copilului care face deja hemodializă. În cazul copiilor care încep acum procesul, echipamentul le permite o creștere mai bună și o dezvoltare cât mai aproape de cea a unui copil sănătos. Pe termen lung, reducerea complicațiilor cardiovasculare poate crește șansele la transplant. Este un pas în față și în direcția corectă în îngrijirea pacienților cu o boală cronică de rinichi din Spitalul Marie Curie.” – Dr. Andrei Căpitănescu, medic specialist și coordonatorul Centrului de Hemodializă

Cel puțin zece noi pacienți au nevoie de hemodializă anual, estimează Dr. Căpitănescu, pe lângă pacienții pe care îi are deja în grijă. Majoritatea își petrec jumătate din timp conectați la aparat sau pe drumul către centrul de dializă, ceea ce le afectează calitatea vieții atât lor, cât și familiilor lor. Dăruiește Viață a documentat câteva dintre poveștile acestor copii, pe blog: Adrian, 10 ani, de 3 ani în tratament (link poveste), David, un băiat de 11 ani pentru care mersul la școală sau vizitele la bunici sunt evenimente rare (link poveste), sau Eliza, fetița care vine de la Craiova, de trei ori pe săptămână pentru hemodializă (link poveste). Pentru ei, dar și pentru ceilalți copii, noile aparate înseamnă mai puține efecte adverse, o viață mai bună.

Dăruiește Viață aduce, în premieră, la Spitalul Marie Curie două aparate de hemodializă

Parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul Marie Curie din București este un angajament pe termen lung pentru a oferi îngrijire medicală de top copiilor cu patologii diverse. Fie că vorbim de  #NoiFacemUnSpital sau de dotările cu echipamente performante, cum este cazul aparatelor de hemodializă care au fost deja puse în funcțiune, misiunea Dăruiește Viață, a donatorilor și a sponsorilor noștri, rămâne aceeași: de a oferi șanse în plus pacienților și facilitățile necesare cadrelor medicale pentru a lupta pentru viață.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață  

”Spunem adesea că poți face mult cu puțin. Important este să îți pese. Nu am putut rămâne indiferenți la situația copiilor din centrul de hemodializă,iar donatorii și sponsorii Dăruiește Viață au înțeles acest lucru și s-au alăturat campaniei speciale de fundraising. Fiecare dintre noi poate face o schimbare, iar aparatele noi sunt schimbarea de care acești copii aveau nevoie. Chiar și cu cei 3,5% din impozitul pe venit. Este simplu să redirecționezi pe www.daruiesteviata.ro/redirectioneaza pentru a aduce o schimbare în bine în sistemul medica din Românial.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

Dotarea cu echipamente face parte dintr-o inițiativă amplă prin care Dăruiește Viață își propune să creeze la Spitalul Marie Curie un adevărat campus medical, care să ofere tratament multidisciplinar tuturor copiilor care ajung aici. #NoiFacemUnSpital nu înseamnă doar o clădire sau echipamente, ci îmbunătățirea tuturor serviciilor medicale care să ofere șanse egale copiilor, indiferent de vârstă și afecțiune.

Dăruiește Viață aduce, în premieră, la Spitalul Marie Curie două aparate de hemodializă

Pentru a continua seria premierelor din sistemul medical din România și a spune poveștile pacienților care beneficiază de condiții mai bune de tratament, Dăruiește Viață îi îndeamnă pe toți să se implice și să devina parte din schimbare printr-o donație pe www.daruiesteviata.ro sau prin SMS cu textul SPITAL la 8864 pentru o donație lunară de 4 euro.

De la înființare, Dăruiește Viață a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai mare proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Spitalului de Copii de la București. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 7.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. Fondatoarele Asociației au schimbat un Ordin de Ministru pentru a facilita accesul pacienților cu boli grave la tratament în UE.

Dăruiește Viața s-a implicat activ și în perioada pandemiei de coronavirus, ridicând două unități modulare de triaj la Sibiu și la București, Spitalul Modular 1 Elias pentru pacienții cu COVID-19 (o investiție de aprox. 2.6 mil euro), Spitalul Modular 2 Piatra Neamț (o investiție de aprox. 2.7 mil euro) și sprijinind cu echipamente de protecție și echipamente medicale peste 140 de unități de îngrijire, din 102 orașe. În total, Dăruiește Viață, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, a distribuit 17 tone de echipamente de protecție în toată țara.