Lunile de toamnă târzie și apoi, începutul iernii, pot fi o adevărată provocare pentru sănătatea noastră. Schimbările bruște de temperatură, ploaia, umezeala, ceața și frigul alături de o varietate de virusuri de răceală determină îmbolnăviri dese și, uneori, repetate! Rezultatul? Disconfort și tuse. Ei bine, se pare că tusea este cel mai frecvent simptom al afecțiunilor respiratorii.

Știi deja că, majoritatea simptomelor de răceală dispar în 7-10 zile, dar medicii ORL precizează că nu ești vindecat complet dacă ai rămas cu tuse și sechele respiratorii.

„O tuse poate persista mai mult decât alte simptome, deoarece sistemul imunitar încearcă să readucă căile respiratorii la normal”, spune Ana Maria Apostol, medic specialist ORL.

Specialistul adaugă: ”Tusea este un simptom frecvent întâlnit în afecțiunile acute sau cronice ale aparatului respirator. La debutul acestora, tusea este seacă și apare sub forma unor crize scurte, dar dese. În următoarele zile ale bolii, se produce o inflamație mai accentuată a mucoasei respiratorii, care va duce la apariția unei tuse productive. Aceasta este mai profundă, urmată de expectorarea unei spute și are un timbru umed”.

Ce este tusea?

”Tusea reprezintă un act reflex (în puține cazuri voluntar) ca o reacție de apărare a organismului, prin care se îndepărtează secrețiile patologice sau corpuri străine din tractul respirator”, explică mediul Ana Maria Apostol.

Tusea este un simptom de disconfort care, de multe ori, provoacă complicații. Este un mecanism care este pus în mișcare în mod reflex și ajută la curățarea căilor respiratorii. Când este persistentă, tusea poate dura (de obicei) aproximativ trei săptămâni sau puțin mai mult. Dacă depășește această perioadă de timp, este definită ca fiind tuse cronică.

Tusea seacă sau tusea productiva?

”Tusea productivă poate fi de fază acută cum ar fi în timpul unei viroze sau de fază cronică (adică depășește trei luni de evoluție) cum ar fi în bolile pulmonare BPOC sau alergii (astm bronșic). Tusea va fi remediată dacă aflăm cauza (boala) care a dus la apariția acesteia și o vom trata corespunzător. Tratamentul va fi unul complex, cu reducerea mai multor mecanisme care au dus la apariția afecțiunii respiratorii”, adaugă medicul ORL.

La rândul ei, „tusea uscată sau seacă” este provocată de inflamații ale căilor aeriene superioare (nas, gât, laringe) declanșate de virusuri, bacterii, expunerea la curenți de aer rece, substanțe iritante sau alergeni și este caracterizată de lipsa secrețiilor sau de uscăciunea mucoaselor în zonele inflamate”, aflăm de la dr. Ana Maria Apostol.

Cum poți ameliora tusea?

În primul rând, protejează-te! E cel mai simplu mod de a preveni o tuse. Ai grijă să-ți speli mâinile de fiecare dată după ce ai ieșit în locuri publice, ai atins suprafețele comune sau ai fost în preajma persoanelor bolnave. Dacă simți că, totuși, simptomele îți dau târcoale, încearcă să iei suplimente cu echinaceea și mușețel: studiile sugerează că ambele variante pot scurta răceala atunci când sunt luate la primul semn al simptomelor.

Ce recomandă medicul?

”Este foarte important sa ajutăm pacientul printr-un tratament eficient asupra tusei, să o amelioram cât de repede posibil”, consideră medicul specialist Ana Maria Apostol. Recomandarea specialistului: Bronhoklir, un sirop eficient și bine dozat pentru toate tipurile de tuse.

Bronhoklir este prima și unica gamă de siropuri naturale de tuse din România, sub formă de plic, pentru o dozare exactă și administrare facilă. Acest produs inovator sub formă de plic unidoză, gata dozat și ușor de administrat are avantajul de a putea fi folosit oriunde (îl iei cu tine în geantă, buzunar). Bronhoklir are la bază o formulă de extracte din plante medicinale și este prezent pe piața în 3 variante, fiecare destinată unui tip distinct de tuse – productivă, uscată și tusea fumătorilor.

”Tusea seacă este foarte obositoare pentru pacient și trebuie oprită rapid. Soluția o oferă extractele de Nalbă mare și Mușețel din pliculețele de Bronhoklir Tuse Uscată. Ele vor diminua crizele până la dispariția acestora”, punctează medicul ORL. ”Dacă tusea pacientului este umedă, atunci tratamentul trebuie să acționeze spre fluidizarea secrețiilor formate pe mucoasă care trebuie ajutate să se elimine. Bronhoklir Tuse Productivă are la bază o combinație de extracte de Cimbru de cultură, Ciuboțica-Cucului și Echinaceea, ce favorizează expectorația, ameliorează inflamația și calmează tusea. În plus, aceste ingrediente au și efect antiviral și susțin imunitatea. Astfel, tusea se va ameliora până la dispariția ei”, spune specialistul.

Pe de altă parte, e nevoie să luăm în considerare că, adulții se mai pot confrunta și cu o altă formă de tuse. Mai ales, cei care fumează.

Știai că 27% dintre fumători, chiar și ocazionali, au raportat o frecvență ridicată a tusei cronice și a producției de mucus? Care este cauza acestei tuse a fumătorului? Iată!

Ce recomandă medicul?

Tusea fumătorului este o tuse persistentă, care se dezvoltă în timp la fumătorii de cursă lungă. Tusea poate fi uscată sau poate produce spută. (flegmă, mucus). Și asta nu e tot! Culoarea mucusului poate varia de la incolor la galben, verde sau chiar maro. Tusea fumătorului este mai violentă dimineața și se poate ameliora pe parcursul zilei. Există soluții? Ba bine că da! Sugestia noastră? Bronhoklir pentru fumători – este un sirop de plante care înglobează un mix de extracte naturale și vitamine cu roluri multiple pentru menținerea sănătății aparatului respirator al fumătorilor. Siropul păstrează calitățile extractelor de Cimbru de cultură, Ciuboțica – Cucului, Echinaceea ce se regăsesc și în Bronhoklir Tuse Productivă, la care se adaugă vitaminele A, C și E. Astfel, siropul pentru tusea fumătorului are acțiune expectorantă, rol antimicrobian și imuno-modulator, acțiune antioxidantă și un rol activ în menținerea integrității și regenerării epiteliului.

Acordă atenție aerului pe care îl respiri

Când elimini mucusul, evită iritanții care îți pot agrava tusea sau o pot face să persiste mai mult. Evită fumul, parfumul și tot ce poate fi alergic. Purificatoarele de aer pot îndepărta praful, părul și alte particule care îți pot irita gâtul.

Cum să scapi de o tuse persistentă?

Tratamentul tusei persistente vizează eliminarea factorului declanșator. Trebuie să acționăm în funcție de gradul de disconfort, încercând cu remedii, de la cele mai ușoare până la cele mai puternice.

De acum, cu ajutorul Bronhoklir, tusea poate fi tratată mai simplu, mai ușor și mai rapid. Bronhoklir poate fi partenerul tău de drum oriunde te-ai afla, deoarece permite o utilizare ușoară și practică la serviciu, în călătorii sau la școală. Nu mai ai nevoie de lingurițe sau capac dozator! Doar deschizi pliculețul, bei conținutul și gata!

Ai grijă de tine, ai grijă de sănătatea ta! Nu lăsa tusea să-ți strice dispoziția!

Pentru mai multe detalii accesează https://bronhoklir.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.