Este foarte usor de preparat si cel mai bine il pregatiti acasa, din ingrediente proaspete.

Aluat de paste cu oua si ulei

Ingrediente pentru alaut de paste cu oua si ulei

• 300 – 350 g faina alba sau integrala;
• 3 oua;
• 1 lingura ulei de masline;
• ½ lingurita sare.

Mod de preparare alaut de paste cu oua si ulei

Pe o planseta puneti faina si in mijlocul ei faceti un loc, ca o gramajoara, in care spargeti ouale si amestecati-le cu uleiul si putina sare. Trageti cu o lingura de lemn si putina faina in acest amestec si continuati sa amestecati ingredientele pana cand obtineti un aluat mai tare. Framantati cu mana aluatul pentru o mai buna omogenizare si cand aluatul se desprinde usor de pe maini si de pe planseta, presarati deasupra lui putina faina si lasati-l in repaus cel putin o jumatate de ora. Dupa acest timp, intindeti o foaie din aluat cu ajutorul unui sucitor si apoi taiati pastele in forma pe care o doriti sau, daca aveti masina speciala de facut paste, alegeti programul dorit si in functie de acesta veti face o foaie mai groasa sau mai subtire sau pur si simplu veti pune in masina de paste bucati de aluat.

Aluat de paste colorat

Pentru a obtine aluatul de paste colorat, puteti adauga la ingredienetele de baza putin piure de spanac sau frunze de busuioc, de patrunjel, de tarhon, tocate marunt si frecate cu sare si ulei de masline, pentru paste verzi sau pulpa de rosii pentru paste portocalii sau piure de sfecla pentru paste rosii.

Atentie!

• Aluatul de paste trebuie sa fie mai tare, pentru a putea fi taiat. De aceea, cantitatea de faina se adapteaza la marimea oualor. In general, pentru un ou de marime medie spre mare se pun 100 g faina;

• Uleiul cel mai bun este uleiul de masline, care da un gust aparte aluatului, iar cea mai buna faina este cea integrala;

• Nu se adauga apa in aluatul de paste. Amestecul se face doar intre faina, sare, ulei si oua. Daca se pune apa, aluatul se inmoaie in timpul gatirii;

• Ingredientele se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine cu mana pana cand aluatul este neted, fin si nu se mai lipeste de maini;

• Dupa ce se intinde foaia de aluat in grosimea dorita, aceasta se lasa o jumatate de ora la uscat, apoi se taie. Pastele obtinute se pot folosi imediat sau se lasa si ele la uscat;

• Pastele se pot depozita in pungi de hartie, in locuri uscate, dupa ce s-au uscat bine;

• Daca nu aveti experienta in a prepara aluat de paste, daca il preparati pentru prima oara, dupa ce l-ati framantat, impartiti-l in turtite mai mici pentru a va fi mai usor sa intindeti foaia.

www.labucatarie.ro iti ofera reteta de ravioli cu urda!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.