Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România – Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei) – https://www.identitatifragile.com/, precum și Campania publică de colectare a obiectelor – memorie, care ne-au însoțit pe fiecare dintre noi în pandemie, începând cu luna martie a anului 2020.

Care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în ultimele 12 luni? Dar cel pe care ai vrea să îl uiți? Ia-l, împachetează-l și donează-l!

Campania publică de colectare a obiectelor – memorie se desfășoară în perioada 5 martie – 15 aprilie, pe website-ul proiectului la https://www.identitatifragile.com/%C3%AEnscrie-%C8%9Bi-obiectul ​

Oricine poate trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite.

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă așadar contributorii pentru a ilustra tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi. „Identități Fragile” este un muzeu deschis care își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor.

Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile.

Inițiativa este un produs cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor, iar obiectele selectate vor fi expuse la Rezidența BRD Scena9 din București, în perioada 15 mai – 15 iunie 2020.

Parteneri: Administrația Fondului Cultural Național, Rezidența BRD Scena9

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina web – https://www.identitatifragile.com/ ​

Pagina de FB si de Instagram:

o https://www.instagram.com/identitati_fragile/

o https://www.facebook.com/Identitati-Fragile-101329972029402

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.