Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional. Proiectul este primul de acest gen după aproape 20 de ani de pauză, cu înregistrări actuale și la standarde acustice de excepție, dedicat marii sărbători a Nașterii Domnului. Este o inițiativă menită să diminueze distanța dintre cor și publicul său în acest an atipic, fiind pentru prima oară în ultimii 52 de ani când Madrigalul nu susține mult-așteptatele concerte de Crăciun cu audiență în sală.

Prin intermediul celor două albume Corul Madrigal își păstrează tradiția pornită în 1968, când în plin regim comunist a susținut primul concert de colinde, un act de dizidență artistică ce a readus Crăciunul în casele românilor și, pentru generații întregi, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului a fost similar cu cel al Madrigalului.

„De Crăciun ascultăm Madrigal! În acest an dificil, lansarea acestor albume are o semnificație aparte atât pentru noi, cât și pentru publicul român. Practic, desenăm un arc simbolic în timp, de la primul concert de colinde susținut de Corul Madrigal, condus de maestrul Marin Constantin în 1968, în timpul regimului comunist, până astăzi, când, într-o altă conjunctură extrem de dificilă, propunem publicului acest proiect. Onorăm această tradiție mult iubită de români și sperăm ca sonoritatea unică a colindelor cântate de Madrigal să îi conecteze cu sărbătoarea Crăciunului, cu emoția sălilor de spectacol, precum și cu vibrația specială a concertelor noastre. Realizat în condiții tehnice și grafice deosebite împreună cu partenerii noștri de la Roton Music, acest proiect discografic este remarcabil și prin faptul că este primul de acest calibru produs de Madrigal în ultimii 20 de ani” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Fiecare CD conține câte un playlist distinct, cu unele dintre cele mai apreciate lucrări dedicate sărbătorii Crăciunului, înregistrate live din concerte: „Madrigal de Crăciun”, cu o selecție de 18 colinde autentice românești, precum și „Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde internaționale, atât clasice, cât și din registrul modern. Lucrările au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal și sunt menite să ofere publicului atmosfera unică a extraordinarelor Concerte de Crăciun susținute cu „casa închisă” de faimosul ansamblu coral în ultimii ani la Ateneul Român sau la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă.

„Concertele de Crăciun ale Corului Madrigal au o istorie specială în memoria noastră afectivă, așa încât am selectat lucrările de pe cele două noi albume având în minte dorința de a ajunge la public și în acest an cu frumusețea și pacea colindelor. Aceste sonorități sunt darurile noastre sincere pentru toate sufletele sensibile care ne ascultă”- a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Ambele produse discografice includ și colinde cântate împreună cu copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică, fondat de dirijorul Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Madrigal.
Albumele „Madrigal de Crăciun” și „Madrigal for Christmas” sunt disponibile din 16 noiembrie AICI (www.madrigal.ro ), precum și în rețeaua librăriilor Cărturești, magazinul Muzica și benzinăriile OMV și Lukoil din toată țara și pe platformele digitale Spotify și Apple Music Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin și în curând pe canalul YouTube Corul Madrigal.

Corul Madrigal și Roton Music vor lansa în curând și un al treilea dublu CD care va conține o compilație best of realizată din piese interpretate în limbile română și engleză selectate din primele două albume.

Parteneri media: Agerpres, Bookhub, Cocor Media Channel, Fashion Premium Magazine, Itsy Bitsy FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, PlayU, Radar de Media, Revista Psychologies, Zile și nopți

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.
În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.
Anul acesta, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. După Concertul aniversar din luna martie 2020, Corul Madrigal a desfășurat Stagiunea Estivală Madrigal cu cinci concerte cu tematici și repertorii diferite: „Hora staccato”, „Madrigal cântă copiilor”, „Muzica Renașterii”, „Bijuterii corale” și „Ave Maria”. La cererea publicului, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a susținut în luna octombrie 2020 o nouă reprezentație a concertului „Ave Maria”.

Roton Music este una dintre primele și cele mai de succes case de discuri independente din România, fondată în anul 1994. În scurt timp s-au alaturat artiști precum Compact, Mădălina Manole și Laura Stoica, iar în 1996 Roton Music devine deja un brand recunoscut în industria muzicală românească.
Prima colaborare internațională a venit în 1996 alături de ToCo, aceștia fiind urmați de artiștii străini precum DJ Bobo, Sylver, Ingrid și tânărul Armin Van Buuren, care au avut primele lor succese în topurile românești. Între 1996 și 2004, foarte mulți artiști români și-au început cariera la Roton Music. Printre acestia, Akcent, Simplu, Voltaj, Hi-Q și Proconsul sunt doar câteva dintre nume sonore care s-au remarcat în lumea muzicală românească.

În 2010, artiștii Roton Music precum Akcent, Inna și Fly Project, erau deja nume cunoscute pe piața internațională. Această tendință a continuat cu Antonia, Amna, Alexandra Stan, Radiokiller, Manuel Riva, iar până în 2016 artiștii români au cucerit mai multe topuri internaționale decât cei din alte țări est-europene în ultimii 15 ani.

Roton Music continuă să livreze sound de calitate publicului și „să dea tonul” atât in România, cât și internațional, de acum și alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.