Asociația Autism Voice a ajutat peste 4.500 de copii cu autism în drumul spre recuperare și integrare socială
Autism Voice, asociație fondată de specialiști dedicați recuperării copiilor cu autism, a ajutat, în cei 12 ani de la înființare, peste 4.500 de copii cu tulburări de spectru autist în drumul spre recuperare și integrare socială.
„Scopul nostru principal este să răspundem nevoilor pe care le au copiii cu autism și familiile acestora cu specialiști formați la nivel internațional și să profesionalizăm domeniul terapiei ABA în România. Am introdus posibilitatea formării în analiză comportamentală aplicată (ABA) a terapeuților români și ne-am concentrat pe a dezvolta și a oferi, la nivel național, cele mai performante programe de recuperare și integrare a copiilor afectați de tulburări”, spune Anca Dumitrescu, Președintele Autism Voice
Prin cele două centre de terapie ale asociației din București, cât și prin echipa multidisciplinară, Autism Voice asigură rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor prin programe de specialitate, evaluări sau training-uri specifice pentru părinți, profesori sau cadre medicale. 87% dintre copiii ajutați de organizație sunt integrați școlar și peste 3.200 de părinți și profesori au beneficiat de cursuri pentru suport acasă sau în grădinițe și școli.
„Jumătate din serviciile de specialitate pe care noi le oferim, terapii, evaluări, materiale de lucru, sunt acordate gratuit copiilor proveniți din familii dezavantajate. Pentru a putea
să ne continuăm activitatea și să susținem copiii înscriși în centrele noastre sau pe cei pe care îi ajutăm la nivel național prin programe la distanță, avem nevoie de suport extern. În acest sens, ne-am inovat inclusiv mare parte din acțiunile de strângeri de fonduri pe care le desfășuram cum ar fi Balul Bucuriei, pe care îl vom desfășura online, astfel încât oricine să poată avea posibilitatea de dona pentru copiii cu autism direct de acasă”, a adăugat Anca Dumitrescu.
Balul Bucuriei se află la a 5-a ediție și va avea loc virtual în data de 13 Noiembrie, prin transmisiune live de pe o platformă dedicată. Evenimentul este susținut de nume cunoscute precum Marius Manole, Feli, Medeea Marinescu, Cristian China-Birta, Eli Neicuț sau DaddyCool. Costul unui bilet este de 100 de lei, iar prin acesta se oferă accesul la eveniment și achiziționarea sub formă de e-book a unui exemplar din volumul Tot ceea ce strălucește, primul volum de povești ilustrate din viața de zi cu zi a copiilor cu autism.
„Pentru micuții cu tulburări, fiecare oră de terapie contează enorm. Noi ne dorim să oferim familiilor care nu pot susține din fonduri proprii terapia copiilor lor o șansă la o viață completă, pentru că acești copii vor fi viitori adulți din societate. Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane cu suflet mare să cumpere bilete la evenimentul nostru și, de asemenea, suntem deschiși oricărei companii să ne devină partener susținător”, a mai spus Anca Dumitrescu.
Prin acest eveniment online, moderat de Veronica Soare, organizatorii au pregătit participanților multe momente de suflet, inedite. Actorul Marius Manole susține lansarea cărții Tot ceea ce strălucește și va citi fragmente din carte live. Influencerii Cristian China-Birta (Chinezu), Eli Neicuț (Eli Vorbește) și Robert Diaconeasa (DaddyCool) vor dezbate live ce înseamnă activismul social în era digitală. Artista Feli va susține un concert live dedicat cauzei copiilor cu autism, iar actorii Medeea Marinescu, Victoria Cociaș și Ștefana Samfira, prin MicroTeatru by Avangardia vor pune în scenă, în premieră, piesa „L-am ucis pe Paco‟. Accesul la eveniment se poate obține de la adresa https://balulbucuriei.autismvoice.ro/
Toate fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi direcționate în exclusivitate programelor sociale gratuite, locale și naționale, ale asociației prin intermediul cărora copiii cu autism și familiile acestora primesc șansa la o viață mai bună.
Despre Autism Voice
Autism Voice, standard profesional în domeniu, este asociația specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate în terapie comportamentală ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).
Autism Voice dispune de două centre de terapie unde în prezent 400 de copii cu tulburări comportamentale de spectru autist sunt ajutați să se recupereze prin terapia ABA. Totodată, peste 1.200 de părinți au participat la cursuri gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi și specialiști au fost formați în terapia ABA și peste 2.000 de cadre didactice au absolvit programe de formare. Mai multe detalii despre programele asociației și cum poate fi aceasta susținută, regăsiți aici autismvoice.ro.