Mai multe asociaţii de elevi atrag atenţia asupra “pericolului” pe care îl presupune reluarea cursurilor după finalizarea stării de urgenţă şi pledează pentru necesitatea realizării unui plan de reglementare a şcolii online.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, reprezentanţii elevilor consideră riscantă reluarea cursurilor, în condiţiile în care nu se vor lua hotărâri care să garanteze siguranţa elevilor.

“În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă, mai exact, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate”, se arată în comunicatul transmis de asociaţiile elevilor din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea.

Conform sursei citate, printre motivele pentru care în unităţile de învăţământ din România nu se pot lua în considerare măsurile de protecţie împotriva COVID-19, asigurând în acelaşi timp condiţii decente de susţinere a cursurilor, se numără lipsa spaţiului necesar în şcoli/licee, dar şi lipsa condiţiilor de igienă.

Reprezentanţii elevilor consideră necesară în primul rând asigurarea tuturor condiţiilor de igienă în sălile de curs (măşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectanţi), dar şi în întreaga incintă a unităţilor de învăţământ, precum şi menţinerea unei distanţe între elevi, acest lucru putând fi realizat prin reducerea colectivului unei clase, “mai exact împărţirea unei clase pe grupe şi întocmirea unui nou orar”.

De asemenea, asociaţiile de elevi din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să pregătească unităţile de învăţământ, astfel încât să fie garantată siguranţa elevilor în cazul în care aceştia se vor întoarce la şcoală şi să prezinte clar reglementările necesare învăţării la distanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.