În fiecare an sunt publicate peste 2 milioane de cărți, iar până acum, la nivel mondial, totalul acestora a depășit 130 de milioane de titluri. Cele mai multe volume văd lumina tiparului în China, în timp ce în India se citește cel mai mult. De 25 de ani, pe 23 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții, iar cu această ocazie Editura Didactica Publishing House vine în ajutorul celor care doresc să-și scrie propriul volum cu un ghid în 23 de pași.

Scriitori celebri considerau că rețeta succesului unui autor vine din exercițiul scrisului. Astfel, Anthony Burgess a scris zilnic, timp de 30 de ani, câte 2.000 de cuvinte. Scria la mai multe cărți simultan, iar în unele seri se relaxa compunând muzică. La polul opus se află cunoscutul John Le Carre care scria fără niciun plan, preferând să-și contureze mai întâi personajele, apoi lăsând totul la voia inspirației. Alți autori, precum Allan Bennet, se inspirau din ce auzeau în jurul lor, notând conversații auzite pe stradă sau în autobuz, în timp ce scrierile lui Charlote Bronte poartă amprenta tragediilor personale. Dan Brown s-a bazat pe acțiune pentru a ține cititorul conectat, în timp ce Agatha Christie pe dinamismul dialogurilor.

Indiferent de ce stil, tehnică sau tactică au aplicat, toți autorii au un lucru în comun: au început să scrie. Contextul actual imprevizibil și distanțarea socială pot oferi cadrul perfect pentru cei care doresc să scrie o carte. Iar noi le oferim un punct de plecare, de Ziua Cărții, cu un mic ghid inspirat de marii autori ai lumii, a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.

Ghid în 10 pași pentru micii scriitori

A scrie poate fi astfel un exercițiu de creativitate binevenit în această perioadă în care rutina și activitățile limitate pot copleși, poate fi un exercițiu terapeutic, așa cum o demonstrează diferite studii, sau pur și simplu un mod de a te deconecta. Iar pentru cei care au copii, Editura Didactica Publishing House a adunat și 10 sfaturi pentru micii cititori care doresc să fie scriitori.

Un exercițiu de creativitate cum este scrierea unei cărți poate fi o modalitate pentru copii de a-și explora imaginația. Editura DPH are în portofoliu o mulțime de jocuri și activități care vin în sprijinul creativității celor mici ghidându-i în acest proces. Ele pun în prim-plan gândirea logică, analiza și sinteza, urmărirea unei structuri, dar și abilitățile de comunicare, de rezolvare a problemelor, de leadership, adaptabilitate, etică sau inteligență emoțională, a mai precizat Florentina Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.