Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a declarat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.144 solicitări şi a făcut apel la populaţie să ia legătura în primul rând cu medicul de familie pentru cazurile de viroze sezoniere.

În cadrul unui comandament de urgenţă convocat la sediul Primăriei Generale, în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Bucureşti, Alis Grasu a precizat că numărul solicitărilor la ambulanţă a crescut cu 20% în săptămâna 19-26 ianuarie, comparativ cu perioada 13-19 ianuarie. În acelaşi interval, numărul solicitărilor din partea unor persoane care prezentau febră a crescut cu 100%. Alis Grasu a menţionat că, deşi persoanele bolnave solicită de fiecare dată şi prezenţa unui medic, acest lucru nu este posibil.

“Este imposibil. Toată lumea trebuie să înţeleagă că numărul echipajelor de urgenţă cu medic este limitat la nivelul Bucureşti-Ilfov şi în toată ţara, de altfel. Cu toate eforturile pe care le facem ca să suplimentăm numărul de echipaje, nu reuşim ca la toate aceste cazuri cu febră să trimitem medic. În mare parte sunt viroze sezoniere. O parte sunt gripe. Se doreşte în destul de multe situaţii să ne deplasăm cu ambulanţa la spital pentru a se face test rapid de gripă şi acest lucru este foarte greu. De aceea, facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru cazurile cu febră, pentru virozele sezoniere. Să se adreseze în primul rând medicului de familie, pentru a primi tratament adecvat”, a explicat managerul SABIF.

Alis Grasu a mai precizat că în contextul în care în ultimele 24 de ore au fost 2.114 solicitări la nivelul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, a fost suplimentat numărul echipajelor.

“Vorbim de 2.114 solicitări în 24 de ore, ceea ce înseamnă foarte mult la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov. Am suplimentat echipajele, astfel că azi se lucrează în 66 de echipaje de urgenţă. Şi am adus şi un număr record de medici de consultaţii. Avem 29 de medici de consultaţii noi. (…) Facem toate eforturile să răspundem la toate solicitările, dar mai ales la aceste cazuri de consultaţii la domiciliu trebuie ca toată lumea să înţeleagă că nu se poate ajunge în 15 minute şi timpii de ajungere devin din ce în ce mai lungi”, a spus ea.

Alis Grasu a subliniat importanţa unor măsuri de prevenţie, precum igiena personală, a locuinţei şi a locului de muncă. Totodată, a recomandat o alimentaţie bogată în legume şi fructe, în special citrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.