Lasagna cu verdeturi, o reteta gustoasa, pentru toata familia, cu ingrediente de sezon.
Aveti posibilitatea sa alegeti ce verdeturi va plac sau ce gasiti prin frigider.
Verdeturile proaspete si delicioase se combina si ofera acestui preparat o savoare deosebita.
Rețetă oferită de www.labucatarie.ro
Ingrediente pentru lasagna cu verdeturi
• 2 linguri de unt;
• 3 linguri faina;
• 250 ml lapte;
• ½ lingurita nucsoara rasa;
• 600 g verdeata: spanac sau urzici, macris, Stevie sau ce va mai place, ce mai aveti sau ce gasiti;
• 4 foi proaspete de lasagna;
• 100 g cascaval ras;
• 125 ml smantana;
• 125 g parmezan ras;
• Sare;
• Piper.
Mod de preparare lasagna cu verdeturi
Fierbeti in apa cu sare, timp de 5 minute, verdeturile (cele 600 g) pe care le-ati ales pentru prepararea lasagnei cu verdeturi. Apoi le scoateti si le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Puneti untul intr-o tigaie, la foc mic. Adaugati faina si lasati-o timp de 1 minut, amestecand continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati laptele , amestecand bine. Puneti inapoi tigaia pe foc, la foc mic. Fierbeti, amestecand incontinuu, pana cand sosul de ingroasa. Luati tigaia de pe foc, asezonati cu sare si piper daca mai este cazul, adaugati si nucsoara si lasati sosul la racit.
Fierbeti in apa cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, astfel incat sa fie “al dente”, apoi scurgeti-le de apa. Umpleti foile cu amestecul de verdeturi pregatite mai devreme si puneti-le intr-o tava unsa cu unt. Presarati-le cu cascaval ras. Turnati deasupra sosul de nucsoara pregatit la inceput. Bagati tava la cuptor timp de 15 minute, la foc iute. Scoateti tava si presarati deasupra parmezan ras amestecat cu smantana. Puneti din nou la cuptor, inca 10 – 15 minute sau pana cand ingredientele se rumenesc.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si pofta buna cu voie buna!