Rețeta este oferită de www.labucatarie.ro.
Salata orientala este un preparat gustos si usor de realizat. Fiind o mancare fara carne este agreata atat de vegetarieni cat si de carnivori. Cei care doresc o pot imbogatii adaugand oua fierte (3 oua la reteta actuala), castraveti murati (200 g) sau peste (50 g sardine in ulei) in compozitie.
Ingrediente pentru salata orientala
• 1 kg cartofi;
• 150 g masline;
• doua cepe mici rosii;
• legatura de ceapa verde;
• 1/2 legaturi patrunjel;
• legatura ridichi.
Ingrediente pentru dresing
• 50 ml apa;
• doua lingurite de mustar;
• 1/2 lingurita de miere;
• 1/2 zeama de lamaie sau 2 linguri de otet de mere;
• 1 lingurita sare;
• 50 ml ulei (masline sau samburi de struguri);
• piper dupa gust.
Mod de preparare salata orientala
Fierbeti cartofii in coaja. Lasati-i sa se raceasca. Decojiti-i si taiati-i in patru, apoi in felioare subtiri.Taiati ceapa rosie in jumatati si feliati-o solzisori, iar pe cea verde, taiati-o ca atare. Taiati ridichiile in jumatati si feliati-le si pe ele subtiri. Adaugati maslinele intregi. Salata verde rupeti-o in fasii. Intr-un bol asezati ingredientele in straturi. Asezonati cu piper.
Mod de preparare dresing
Dizolvati in 50 ml apa rece, o lingurita de sare, o jumatate lingurita miere, zeama de la o jumatate de lamaie si doua lingurite de mustar. Amestecati bine totul. Sosul obtinut adaugati-l in bol peste salata pregatita mai devreme. Amestecati bine totul, adaugati uleiul, amestecand din nou. La sfarsit presarati patrunjel tocat marunt.
Salata se poate imbogati cu oua fierte tari, taiate in cubulete, castraveti murati sau peste taiat in bucati mici.
Este o salata extrem de satioasa.