Pepenii româneşti prezenţi în pieţele agroalimentare sunt etichetaţi corespunzător, începând din această săptămână producătorii din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Giurgiu livrând către consumatori cantităţi din ce în ce mai mari, precizează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

“Începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Giurgiu recoltează şi livrează către consumatori cantităţi din ce în ce mai mari de pepeni, condiţiile climatice din acest an asigurând producţii mari şi de calitate foarte bună. Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară sute de tone de pepeni proaspeţi, cantităţile ce urmează a fi recoltate şi livrate fiind în creştere continuă”, a anunțat ministerul de resort într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru identificarea producătorilor autohtoni şi a pepenilor româneşti, se aplică măsura etichetării standard. Astfel, eticheta cuprinde informaţii privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării şi preţul cu amănuntul.

MADR menţionează că, prin inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, asigură în permanenţă că sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 şi ale OMADR nr.225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informaţi asupra provenienţei fructelor şi legumelor din pieţele agroalimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.