Reteta oferita de www.labucatarie.ro
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g faina;
- 3 linguri ulei de masline;
- ¼ litru de apa calduta;
- 1 pachet drojdie uscata;
- sare.
Ingrediente pentru topping:
- 1 ardei gras;
- ½ zucchini (dovlecel);
- 4 linguri ulei de masline;
- sare;
- piper;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 4 linguri apa;
- 1 lingura oregano (proaspat);
- 2 linguri busuioc (proaspat);
- 2 rosii;
- masline;
- 30 g rucola;
- 30 g caju tocat marunt;
- 3 lingurite Pesto verde;
Mod de preparare:
Aluatul de pizza
Puneti intr-un castron faina, uleiul de masline, apa calduta si drojdia. Condimentati cu sare si framantati bine cel putin 5 minute. Aluatul obtinut il acoperiti si il puneti la dospit intr-un loc cald, timp de cel putin o ora. Apoi presarati putina faina peste aluat si il intindeti.
Topping
Taiati in felii subtiri atat ardeiul gras cat si dovlecelul. Puneti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la incalzit, apoi adaugati legumele si le sotati. Condimentati cu sare si piper. Amestecati pasta de tomate cu apa, sarea, piperul si o lingura de ulei de masline. Cu aceasta compozitie ungeti blatul de pizza. Frunzele de oregano si cele de busuioc le tocati marunt. Apoi le presarati peste aluatul de pizza. Rosiile le taiati in felii subtiri. Mai intai adaugati rosiile peste blatul de pizza dupa care asezati si legumele sotate si maslinele. Puneti pizza in cuptorul preincalzit la 200° C si o lasati la copt aproximativ 20 de minute. Caju-ul il taiati marunt si il condimentati cu sare. Amestecati pesto cu o lingura de ulei de masline. Dupa ce scoateti pizza din cuptor, ornati cu rucola, apoi adaugati Pesto, pe care il intindeti pe toata suprafata, iar la final presarati caju-ul.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!