Ce poate fi mai racoritor si delicios decat un cheesecake cu menta si branza? Este un desert fin si delicat care arata spectaculos, iar gustul este pe masura! Se prepara rapid, simplu si fara coacere.
Reteta oferita de www.labucatarie.ro
Stiati ca: Primul cheesecake a fost servit sportivilor din Grecia Antica? Datorită migratiilor, cheesecake-ul a ajuns in New York, iar de acolo s-a raspandit in toata Europa.
Afla cum se prepara un cheesecake cu menta si branza
Ingrediente:
- 250 g pesmet din covrigei sarati pisati;
- 5 linguri unt;
- 250 g branza proaspata de capra;
- 100 g zahar;
- 2 lamai verzi (limete);
- 3 linguri frunza de menta tocate marunt;
- 400 ml frisca pentru ornat.
Mod de preparare
Preparati din covrigei un pesmet fin (ii dati prin chopper). Amestecati untul cu pesmetul de covrigei. Cu pasta obtinuta tapetati o tava rotunda de tort in care se pune folie de plastic. Amestecati cu ajutorul unui mixer, crema de branza proaspata de capra cu zaharul si menta. Adaugati sucul de limeta in amestecul de branza. Adaugati frisca, omogenizati si intindeti amestecul peste blat. Bagati la congelator pentru 5, 6 ore. Scoateti cheesecake cu menta din congelator si apoi din tava si puneti-l pe un platou. Ornati cheesecake-ul cu menta.