Vrei să-ţi surprinzi mesenii cu cei mai delicioşi mucenici? Preparatul tradiţional este, pe cât de gustos, pe atât de simplu şi rapid de pregătit. Iată, secretele reţetelor originale de mucenici, care încântă până şi cele mai pretenţioase gusturi!
Mucenicii munteneşti
Ingrediente:
400 de grame de mucenici,
200 de grame de zahăr,
200 de grame de nucă măcinată,
2 batoane de scorţişoară,
1 păstaie de vanilie,
1 esenţă de rom,
Coaja de la o lămâie,
Coaja de la o portocală.
Mod de preparare: Ia un vas încăpător şi pune apă la fiert cu puţină vanilie şi scorţişoară. Când apa dă în clocot, pune mucenicii şi fierbe-i o perioadă scurtă de timp. În momentul în care observi că mucenicii sunt aproape gata, adică s-au fiert aldente şi nu s-au înmuiat foarte tare, adaugă restul de vanilie şi scorţişoară, coaja de lămâie, coaja de portocală, esenţa de rom şi mai ales, foarte multă nucă măcinată.
Află cum se prepară mucenicii moldovenești pe Jurnaluldeilfov.ro