Târgul Cadourilor de Crăciun, organizat în perioada 7 – 11 decembrie 2016, la Romexpo, propune o ofertă variată de produse, precum obiecte tradiționale, decorațiuni, brazi naturali și artificiali, dar și spectacole pentru copii.
În fiecare zi a târgului, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească (Târgoviște) oferă copiilor prilejul de a-i scrie Moșului ca în vremurile de altădată, folosind pana de gâscă și de a confecționa diferite podoabe de brad.
La Târgul Cadourilor de Crăciun, copiii vor putea participa la diverse ateliere de pictură, desen și modelaj, prin programul desfășurat de asociațiile Young Gold Fish și Necuvinte. Cei mici vor avea posibilitatea să confecționeze, cu ajutorul voluntarilor, cadouri pentru părinți, bunici, prieteni, dar și propriile jucării și decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Cei mici vor se vor putea bucura de spectacole de dans internațional, contemporan și folcloric. Pasionații de dansuri pot asista și participa la demonstrații având coregrafii speciale pentru Crăciun.
Vizitatorii târgului pot cumpăra cadouri elegante sub forma de bijuterii de autor, din pietre semiprețioase, perle de cultură, argint sau fire de calitate superioară, realizate de creatorii de accesorii handmade prin tehnici mai puțin cunoscute. Bărbații sunt vizitați și ei de Moș Crăciun, astfel că multe dintre produsele din oferta târgului (genți, confecții casual, cosmetice).
Vizitatorii pot cumpăra atât produse culinare tradiționale românești, cât și preparate gourmet. De asemenea, amatorii de produse bio pot achiziționa de la târg diverse sortimente de preparate făinoase fără gluten sau diverse dulciuri și siropuri fără conservanți. Nu vor lipsi sortimentele de ceai, cafea și ciocolată, care vin să completeze ofertele propuse de companiile prezente la eveniment.
Artiști, anticari, restauratori se vor reuni în cadrul Târgului de obiecte de artă și antichități deschis pentru amatorii de decorațiuni și cadouri aparținând altor epoci. Organizatorii spun că evenimentul este prilejul ideal de a alege un cadou încărcat de istorie și de povești din trecut. Printre obiecte se găsesc diverse obiecte de mobilier și decorațiuni interioare, tipărituri vechi, ilustrații, fotografii, vehicule de epocă, obiecte personale și de colecție — numismatică, bijuterii și ceasuri, arme de colecție, jucării de epocă și miniaturi, obiecte de artă plastică — tablouri, gravuri, desene, artă decorativă, sculpturi.
Programul de vizitare este de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00-19:00, iar duminică, între orele 10:00-18:00. Intrarea este gratuită.