• 1 kg spanac;
• 300 g branza feta;
• 100 g ricotta;
• 1 pachet foi de placinta;
• 300 g ceapa verde;
• 1 ½ ceasca ulei de masline;
• 1 ½ ceasca de lapte;
• 1 legatura marar;
• 50 g unt topit;
• 2 oua;
• sare;
• piper;
• nucsoara.
Mod de preparare:
Curatati si spalati spanacul, taiati-l, sarati-l si stoarceti-l bine pana se elimina apa. Puneti spanacul, ceapa, mararul tocat, branza rasa, laptele, ouale, piperul, nucsoara si jumatate din cantitatea de ulei. Amestecati totul foarte bine. Ungeti tava cu ulei si intindeti foile de placinta, una cate una (unse cu unt topit). Dupa ce ati intins mai mult de jumatate din cantitatea de foi, adaugati umplutura. Intindeti uniform umplutura in tava si apoi acoperiti cu restul de foi, unse si acestea cu unt topit. Inainte de a pune placinta la cuptor, ungeti si partea de sus cu unt topit. Lasati placinta la foc potrivit, la 180 ° C, aproximativ 40 – 60 minute.
Reteta oferita de www.labucatarie.ro