„Orasul plin de viata” este titlul celui mai nou film romanesc pentru copii, care a avut premiera aseara, la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Rolurile au fost jucate de protagonistii indragitei emisiuni Expeditia Cartoon Network, difuzata in aceasta perioada pe celebrul canal de televiziune pentru copii. Micii actori, care au varste intre 6 si 12 ani, sunt cu totii absolventi ai Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, ce promoveaza tinerele talente si cinematografia de calitate pentru copii.
Roberta Mitache (9 ani) face un rol de exceptie. Ea interpreteaza personajul principal, Aurora, o fetita hotarata sa salveze viata prietenului sau. Acesta este grav bolnav din cauza poluarii, care a distrus orasul in care copiii locuiesc. Dariana (Dariana Gavojdea, 8 ani ), optimista din fire, este ajutorul de nadejde al Aurorei.
Ariana Pendiuc este regizorul filmului, iar sora sa, Ema Pendiuc, este producator. In aceasta formula, alaturi de o echipa de tineri profesionisti, cineastele si-au construit un palmares frumos, in care au nu mai putin de 6 filme selectionate la Festivalul de la Cannes. Ele au fondat si Scoala Micile Vedete, un proiect in cadrul caruia au realizat 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative.
Ema Pendiuc declara: „Orasul plin de viata este un film educativ, ce continua scurmetrajul de succes Aurora. Doctorul padurii. , iar Ariana Pendiuc (regizoarea filmului) completeaza: „Aici abordam insa tema protectiei mediului inconjurator printr-o idee cat se poate de originala. Aflate in cautarea tratamentului pentru salvarea prietenului lor, fetitele descopera ca de fapt nu este vorba despre un medicament, ci remediul este un mediu inconjurator echilibrat, armonios, in care natura se imbina cu o gandire pozitiva si o atitudine responsabila a oamenilor fata de tot ce ii inconjoara”.
Intr-o perioada in care fondurile pentru educatie, cultura si cinematografie sunt din ce in ce mai putine, atat realizarea filmului, cat si a premierei nu ar fi fost posibile fara sprijinul partenerilor, oameni cu o deosebita deschidere care au inteles sa puna pe primul loc copiii: Parteneri Gold: Univer, Giusto, Napolact, Aviputna, Untdelemn de la Bunica, Rommac, Badenis, Graco, ErfiKids; Parteneri Strategici: Bucovina, Cofetaria Ina, Tymbark, Movieplex, Plaza Romania, Mitra Film; Parteneri educaționali: Primaria sect 1, Primaria sect 6, Primaria sect 3, Centrul Cultural Casa Artelor; Parteneri: Aquila, Zewa, SCA – care of life, Herlitz, Pelikan, Solaris, CleverToys, Top Production, Victor Print, BluParty, Sytago, Sacose.ro, Micii Campioni, Gradina Botanica, Grupul Educational Butterfly, Primaria 1 Decembrie si partenerii media: Site-urile: Agenda culturala pentru Copii, B24kids, revista Bebelu, eva.ro, Ziarul Oval, Cinefan.ro, 121.ro, B24Kids, Qbebe, literaturacopii.ro, Observator Cultural, melc-codobelc.ro, Kidsports.org, Kidsnews.ro, Centrul Lucky Family, Urbankid.ro, Mamistietot.ro, Blogurilor: Mamica Urbana, Ea si Ea, Blogul Mamei, Atelierul de parenting, Idei pentru mamici si copii, Learning Hub, Pisica pe sarma, Totul despre mame, Radiourile: ItsyBitsy, Radio Romania Cultural, Radio3Net Florian Pittis.
Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create si adaptate copiilor: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii. La 6 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar si la alte festivaluri internationale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia. Scoala Micile Vedete este membra a Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri – CIFEJ, infiintat de UNESCO.