Cu aceasta ocazie si pentru ca din 8 februarie expozitia permanenta va fi dezactivata partial, cladirea urmand sa intre in proces de consolidare şi restaurare pentru o perioada de 18 luni, invitam publicul la o (re)vizitare a Muzeului de la Sosea.
In zilele de 5, 6 si 7 februarie, intre orele orele 10 si 18, intrarea este libera.
In 1990, Ministrul Culturii, Andrei Plesu il numeste la conducerea Muzeului de la Sosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, impreuna cu echipa sa, va reaseza colectia instrainata in anii comunismului si va face „sa renasca un muzeu centenar” (Irina Nicolau).
In anul 1996, a venit si marea recunoaştere internaţionala: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Pana in prezent, Muzeul Taranului Roman este singurul din Romania care detine aceasta distinctie in patrimoniul sau.
Prin expozitiile temporare si colectiile sale vechi, dar si recente, prin targurile sale deja traditionale si promovarea „produselor taranului roman”, prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activitatilor sale culturale (lansari de carte si dezbateri, concerte si filme, colocvii si seri culturale etc.), Muzeul National al Taranului Roman incearca sa fie mereu actual.