Temperaturile sub minus se incapataneaza sa reziste de mai multe zile, iar iarna, care s-a lasat mult asteptata anul acesta, parca vrea sa recupereze timpul pierdut imprastiind frigul in toata tara.
Pe o vreme asa de geroasa, durerile de gat sunt tot mai comune si de multe ori daca nu sunt tratate la timp, pot cobora la laringe, faringe si bronhii.
Ligia Pop, liderul documentat in materie de raw food din Romania, ne ofera sfaturi pretioase despre cum sa scapam de dureri de gat si raceli. Ligia Pop este raw food chef (bucatar specializat in alimentaţia vegana fara foc), consultant in nutritie (raw food) si autor. Organizeaza anual Raw Generation Expo, un eveniment national prin care promoveaza un stil de viata sanatos. De asemenea, este gazda show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen“ si „De Vorba cu Ligia“.
Ligia Pop promoveaza un stil de viata mai sanatos, fara a forta pe nimeni sa renunte la mancarea gatita sau la cea traditionala. Alimentatia raw food inseamna prin definitie, integrarea in dieta a unui procent mare de hrana vie de provenienta vegetala, intre 50% si 90%, in functie de alegerea fiecaruia, restul pana la 100% putand fi mancare gatita vegetariana sau traditionala.
Potrivit Ligiei Pop, daca apelati la antibiotice, asigurati-va ca in acelasi timp consumati probiotice de calitate precum varza murata si alte muraturi in sare, kombucha, limonada de kefir sau kefir facut din bobite de kefir din lapte fara hormoni si antibiotice (care apropos, se gasesc in toate furajele) sau comprimate de probiotice. E bine de stiut ca antibioticele, indiferent in ce doza sunt luate, ataca flora microbiana din intestin si slabesc sistemul imunitar. Daca antibioticele sunt luate prea des, acestea oricum nu isi vor mai face efectul si de aceea, este recomandat sa le luati doar in cazuri urgente, nu la fiecare guturai sau gripa.
Racelile simple, guturaiele si gripa nu trebuie deranjate cu antibiotice, ci trebuie lasate sa isi urmeze cursul pentru a intari corpul, spune Ligia Pop. Alfel daca interveniti, s-ar putea ca in acel anotimp sa raciti de mai multe ori, pe cand daca le lasati sa isi faca cursul, aveti un stil de viata echilibrat, va odihniti bine fiindca atat odihna cat si stresul slabesc sistemul imunitar, nu consumati zahar si lacate in exces care scad puterea sistemul imunitar, totul va fi bine. Remedii naturiste sunt foarte multe, insa nu la toata lumea functioneaza acelasi remediu. Sfatul este sa incercati fiecare remediu in parte si vedeti care vi se potriveste.
- Aplicare locala cu albastru de metil, folosindu-se un betisor de urechi. Se aplica cate putin pe ambele amigdale, chiar daca gustul este foarte amar. Daca aplicati imediat ce simtiti prima durere, in 5-6 h inflamatia va trece.
- Gargara cu apa foarte sarata, folosind sare de ocna sau sare de Himalaya. Puteti repeta de 4-5 ori pe zi.
- Gargara cu apa foarte sarata, folosind sare de ocna sau sare de Himalaya la care adaugati o lingurita de turmeric pudra.
- Gargara cu suc de grau, proaspat stors.
- 1 lingurita de 2-3 ori pe zi dintr-un amestec: miere, propolis si polen cumparat de la piata.
- Sirop din miere cu muguri de brad.
- Sirop din miere cu muguri de brad cu coaja de lamaie si ghimbir.
- Gargara cu sirop din propolis si miere.
- Siropul de ridiche neagra cu miere. O ridiche neagra se scobeste de miez, se adauga o lingura de miere si se lasa peste noapte. A doua zi se consuma siropul. Se poate adauga miere de cel mult 2 ori.
- Gingerata facuta cu apa calduta la care se adauga zeama 1 lingurita de cuisoare, 1 lingurita anason, 1 lingurita scortisoara. Se strecoara bine si se bea cu inghituri mici timp pe parcursul unei zile (aproximativ 1-2 litrii).
- Apa calduta in care se amesteca 2-3 picaturi de ulei esential de eucalipt.
Folosind corect hidroterapia, in cateva ore veti fi din nou pe picioare, chiar daca aveti temperatura de 40C.- Miere si scortisoara, 1-2 linguri miere si ½ lingurita scortisoara.
- Spray cu propolis pe care il puteti gasi la orice farmacie, se foloseste de cel putin 4-5 ori pe zi.
Citeste mai mult pe Ligiapop.com