Therme Bucureşti, considerat cel mai mare centru de wellness, relaxare şi entertainment din Europa bazat pe ape termale extrase de la o adancime de peste 3000 de metri, este deschis din 14 ianuarie, la Baloteşti, lângă Bucureşti, după o investiţie de peste 50 milioane euro ce apartine grupului austriac A-Heat. Complexul a fost dezvoltat pe un teren de 250.000 mp şi are o suprafaţă totală de peste 30.000 mp. Centrul va fi deschis 12 luni pe an şi va putea avea peste 4.000 de clienţi simultan.
Bucureștiul este al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric, Roma.
Peisajul exotic ce isi asteapta vizitatorii a fost realizat cu ajutorul a peste 800.000 de plante, din care 25 de specii de palmieri aduşi din Florida (SUA), Malaezia şi Thailanda. Practic in acest loc se spune ca exista acum cea mai mare gradina botanica din Romania. Temperatura apei din piscine este de 33 °C, iar cea a aerului între 29 şi 30 °C.
Investitorii proiectului spun că din martie va fi deschisă şi una din piscinele exterioare. În plus, din aprilie va exista şi un mijloc de transport între oraş şi centrul de wellness, contra cost.
Preţurile biletelor de intrare încep de la 39 de lei. Un adult va plăti pentru 3 ore şi jumătate 39 de lei, în timp ce un copil până în 16 ani va plăti 35 de lei. Pentru 4 ore şi jumătate se va plăti 44 de lei (un adult) şi 30 de lei (copii între 3 şi 16 ani).
Preţul pentru o zi petrecută la Therme Bucureşti este de 54 de lei pentru adult şi 40 de lei pentru copii.
Vizitatorii vor trebui să fac duş înainte de a intra în centru, dar şi la ieşire. Apa recirculă o dată la patru ore şi se împrospătează cu 15% din volumul ei în fiecare zi. Avem 65 de duşuri din marmură cristalină, 20 de tobogane (din care şapte pentru copii) şi şase saune.
Therme este pentru toate gusturile si toate varstele, punand la dispozitia clientilor sai trei zone distincte: Galaxy, Elysium si The Palm.
The Palm (Zona de relaxare), include o gradină cu palmieri, jacuzzi şi piscine cu aromaterapie, Elysium (Zona de răsfăţ), ofera o varietate de saune tematice şi o piscină panoramică cu seleniu iar Galaxy este o zona special destinată familiei, cu tobogane şi piscină cu valuri.
Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România.
Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate vârstele.
Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care „străpung” acoperișul clădirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau “Racer”, unde pot concura până la 3 participanți simultan, precum și “Crazy River”, cu un volum de apă de peste 2.500 m3/oră. Toboganele au o capacitate de 6.500 de persoane pe oră.
Zona Elysium la Therme Bucureşti, dispune de 6 saune, fiecare cu tematică proprie, 1 piscină de relaxare cu seleniu și zinc în care se află un pool-bar, 9 gradene cu şezlonguri, zona dușului cală, numită și Floarea Evei, 3 cabinete de masaj și restaurantul Colonial – acestea sunt atracţiile Elysium. Fiecare saună are un anumit design, miros specific și sistem sonor.
Vizitatorii se pot bucura astfel de un adevărat ritual de wellness și purificare, denumit în limba germană Aufguss, realizat prin infuzarea unei soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună.
O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, prin activarea circulației sangvine, hidratarea pielii și întărirea sistemului imunitar. Specificul diferit al fiecărei saune de la Therme, precum și programul variat al procedurilor, oferă simultan unui număr de 300 de clienți posibilitatea să se bucure de experiența Aufguss.
“Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit și copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit “iluminarea“, după care devenit Buddha.
La Therme București se poate ajunge pe DN1, centrul aflându-se în zona Otopeni – Balotești.
Reprezentantii Therme Bucuresti spun ca exista aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă iar constructia este proiectata sa reziste la cutremure cu o magnitutine de 9.