Misterele Greciei Antice, cea de-a doua expozitie a muzeului History Hackers, a intrat pe ultima suta de metri, aceasta putand fi vizitata doar pana la finalul anului. Asadar, cei care nu vor sa rateze intalnirea cu cele mai interesante personaje din mitologia greaca, o pot face pana pe 29 decembrie inclusiv, la Biblioteca Nationala din Bucuresti. Mai mult decat atat, pentru ca de Sarbatori chiar si Mos Craciun incurajeaza petrecerea timpului in familie, pentru grupurile de cel putin 5 copii, parintii vor avea acces gratuit.
Mai putin de 3 saptamani au mai ramas pana la ultima zi a expozitiei Misterele Greciei Antice, cea de-a doua editie a proiectului History Hackers – primul muzeu interactiv din Romania, dedicat copiilor. Cei mici au ocazia sa se familiarizeze cu specificul culturii si al civilizatiei grecesti, intr-un cadru prietenos unde joaca ramane principala forma de cunoastere. Vizitatorii se pot costuma aidoma actorilor Greciei Antice, pot explora Labirintul Minotaurului, se pot ascunde in burta Calului Troian sau pot participa la ateliere care le vor pune la incercare indemanarea si creativitatea.
Expozitia poate fi vizitata zilnic, inclusiv in weekend, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00, fiind un excelent loc de petrecere a timpului liber alaturi de prieteni si familie. Biletul de acces pentru un copil este de 25 de lei, iar pentru un adult este de 35 de lei. Exista insa pachete speciale pentru familii de 3 sau 4 persoane in valoare de 80, respectiv 100 de lei, precum si o promotie valabila incepand de astazi, pana in ultima zi a expozitiei: pentru un grup de minim 5 copii, maxim doi parinti insotitori beneficiaza de acces gratuit. Pentru grupurile de cel putin 10 copii se recomanda programarea la numarul de telefon 0725.040.515. In weekend, posesorii de permis de cititor emis de Biblioteca Nationala a Romaniei, beneficiaza in baza acestuia de o reducere de 10% la achizitionarea biletelor individuale (pentru copil sau adult), oferta fiind de asemenea valabila pana pe 29 decembrie.
Succesul muzeului History Hackers se datoreaza conceptului inedit care mizeaza pe interactivitate: cei mici nu sunt doar vizitatori pasivi intr-o expozitie, ci se pot implica activ in activitati menite sa ii aduca mai aproape de istorie, familiarizandu-i cu specificul unor culturi antice fascinante. Prima editie, organizata anul trecut la Bucuresti, a fost dedicata Egiptului Antic, expozitia putand fi vizitata anul acesta si in alte orase din tara precum Cluj-Napoca, Iasi sau Timisoara, reunind peste 30.000 de vizitatori de-a lungul intregului “turneu”.
Mai multe detalii despre History Hackers precum si despre expozitia Misterele Greciei Antice sunt disponibile pe site-ul www.historyhackers.ro sau pe pagina oficiala de facebook.