Cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva violenţei domestice, organizaţia non-guvernamentală Touched Collection şi Poliţia Capitalei vor organiza, pe 26 noiembrie, un eveniment de informare şi conştientizare a problemei violenţei în familie.
Joi, 26 noiembrie, între orele 15:00 – 17:00, la sediul Asociaţiei Touched Collection din Bucureşti (Str. Cristescu Dima Nr. 3B, Sector 2), va avea loc seminarul cu tema « Cum să ne apărăm de violenţa domestică? ». Seminarul este susţinut de un reprezentat al Poliţiei Capitalei pentru un grup de femei, victime ale violenţei domestice. Aceste femei fac parte din comunitatea Touched Collection, fiind beneficiare ale proiectului «Intervenţie socială de urgenţă prin telefon».
“Din experienţa ultimilor ani, am realizat că în comunitate există un nivel scăzut de informare legislativă privind apărarea şi gestionarea situaţiilor de violenţă domestică. Cel mai mare rău este faptul că slaba informare şi lipsa curajului femeilor de a pune capăt agesiunilor fizice şi psihice generează nu doar drama lor, ca victime, ci afectează viaţa şi dezvoltarea copiilor lor, ce trăiesc în aceste medii familiale distructive”, declară Anca Nistor, Manager General Touched Collection.
Conform statisticilor, la fiecare 30 de secunde o femeie din România este victima violenţei domestice. Anual, peste 200 de persoane îşi pierd viaţa ca urmare a violenţei în familie.
În ţara noastră, instituţiile cu atribuţii în domeniu nu acţionează suficient pentru sancţionarea celor vinovaţi de acte de violenţă împotriva femeilor, nu au o strategie de prevenire şi combatere a fenomenului şi nu alocă resurse pentru protecţia şi recuperarea fizică şi emoţională a victimelor.
Proiectul « Intervenţie socială de urgenţă prin telefon » are ca scop întâmpinarea nevoilor victimelor violenţei domestice şi prevenirea abandonului copiilor. Aceasta este cea mai potrivită resursă pentru mame, acţionând prin intervenţii rapide în situaţii de urgenţă, cu o echipă pluridiciplinară de profesionişti, care lucrează pentru apărarea victimelor prin consiliere psihologică, terapie şi consiliere legală. În urma acestui sprijin primit, şansele femeilor de independenţă şi reintegrare familială, socială şi profesională cresc simţitor.
Mai multe detalii sunt disponibile la: www.touchedcollection.ro