BBC Earth a anunțat ieri difuzarea documentarului The Hunt printr-o proiecție dedicată presei a primului episod din această serie la Muzeul Național de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. La eveniment, a fost prezent Jonnie Hughes, producător al documentarului care a răspuns întrebărilor presei și Directorul Adjunct al muzeului, dr. Costică Adam.
Cu această ocazie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BBC Earth îi anunță pe cei interesați că vor relua proiecția gratuită a documentarului “The Hunt” în fiecare weekend, începând cu data de 14 și 15 noiembrie 2015, de la ora 13:00, în Sala Multimedia a muzeului.
Documentarul The Hunt, îl are ca narator pe Sir David Attenborough și este o producție de referință despre istorie naturală produsă de echipa din spatele seriilor de succes Planet Earth sau Frozen Planet, producătorul executiv Alastair Fothergill și producătorul Huw Cordey de la Silverback Films.
Odată cu difuzarea programată pe 8 noiembrie, de la ora 18:10, pe canalul BBC Earth, The Hunt analizează relația dinamică dintre prădători și pradă. Serialul se concentrează în detaliu pe strategiile pe care prădătorii le folosesc pentru a prinde prada, dar și pe strategiile pe care prada le folosește pentru a supraviețui, fiecare episod urmărind câte un habitat esențial al planetei. De la pășunile deschise la pădurile dense, de la Arctic până în mijlocul oceanelor, documentarul dezvăluie provocările pe care prădătorul și prada le întâlnesc în aceste lumi atât de diferite.
Seria The Hunt aduce inovații în producția de documentar. Una dintre aceste tehnici este Eleflex, denumită sugestiv pentru că practic este un sistem Cineflex giro-stabilizat agățat pe un elefant, ne-a dezvăluit Jonnie Hughes: „De regulă, nu prea întâlnești oameni care să filmeze un tigru vânând în pădure, iar acest lucru nu a fost realizat niciodată la valoarea de referință spre care aspirăm noi. Așa că am montat camera pe un elefant. Tigrii sunt bine familiarizați cu elefanții și viceversa – domesticirea elefanților e o practică foarte veche în India. A fi călare pe un elefant înseamnă că mirosul lui e mai puternic decât al tău. E un mod bun de-a fi sub acoperire. Acest sistem ne-a permis să urmărim felinele în zone unde n-ai fi ajuns cu niciun vehicul”.
Prezent la lansarea documentarului BBC Earth, Directorul Adjunct al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, dr. Costică Adam a declarat: „Ne bucură faptul că BBC Earth a ales muzeul nostru ca loc de lansare pentru un documentar cu adevărat excepțional. Prezența ca narator a lui Sir David Attenborough nu face decât să adauge greutate acestei producții care ne aduce mai aproape de lumea naturii și a animalelor pe care mulți dintre noi nu au șansa să le vadă vreodată față în față”.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BBC Earth îi anunță pe cei interesați că vor relua proiecția gratuită a documentarului ”The Hunt” în fiecare weekend, începând cu data de 14 și 15 noiembrie 2015, de la ora 13:00, în Sala Multimedia a muzeului.
Multe dintre povești vor prezenta comportamente rar întâlnite cum ar fi urșii polari care folosesc zonele cu gheață topită de la suprafață pentru a pândi focile, vulpile arctice care sar pentru a prinde pinguinii sau balenele ucigașe care vânează puii balenelor cu cocoașă în apele tropicale. The Hunt prezintă animale filmate foarte rar până acum, inclusiv vidra marină din Africa de Sud aflată în pericol de dispariție sau balena albastră, cel mai mare vânător care a existat pe planeta noastră.
Coloana sonoră este compusă de compozitorul Steven Price, câștigătorul premiului Oscar în 2014 pentru muzica din filmul Gravity.
The Hunt a însemnat:
tigri bengalezi filmați de pe elefant
furnicile soldat filmate pentru prima oară în slow-motion (120 cadre pe secundă) la o temperaturi de 70 grade Celsius
filmări în premieră în 4K și 6K
560 de ore petrecute pentru a filma în premieră balena albastră timp de 7 minute
2 ani de așteptare pentru surprinde o orcă care vânează puii de balenă cu cocoașă
o specie de caracatiță descoperită în 2011 care încă nu are nume și filmată în premieră de către echipa The Hunt
peste 80 de zile petrecute pe teren pentru a suprinde cel mai mic mamifer marin din lume – vidra marină din America de Sud
prima filmare pentru televiziune a Păianjenului de scoarță a lui Darwin care construiește pânze uriaşe cu suprafeţe de până la 8 metri.
prima observare a felului cum vânează vulpile arctice pinguinii din zbor.
The Hunt este produs de Silverback Films pentru BBC, coprodus de BBC Worldwide, BBC America și NDR Naturfilm. Producătorul executiv este Alastair Fothergill, iar producător este Huw Cordey. Tom McDonald este editorul de producție BBC. BBC Worldwide are drepturile globale de difuzare.