Young woman raising glasses with red wine, Canon 1Ds mark III

Organizaţiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educaţiei pentru ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin, măsură care există deja în unele ţări europene.

Directorul general al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicolă (ONIV), Emil Dumitru, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că organizaţiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri pentru introducerea în programa de predare la liceu a unui modul de curs prin care elevilor să li se explice cum poate fi consumat vinul cu moderaţie şi cum poate fi asociat cu gastronomia, transmite corespondentul Mediafax.ro.

“Am avut nişte discuţii cu domnii profesori de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, astfel încât pentru elevii de liceu să introducem un modul de curs prin care la dirigenţie să i se explice copilului ce înseamnă vinul, cum poate fi consumat, cum poate fi asociat cu gastronomia şi aşa mai departe”, a spus Dumitru.

Potrivit acestuia, în alte ţări europene cu tradiţie în producţia de vin se predau astfel de cursuri elevilor.