pastrav_cu_migdaleIngrediente:

  • 1/4 lingurita praf de mustar;
  • 4 pastravi;
  • 90 g unt;
  • 1/2 pahar migdale sarate si decojite;
  • 1/2 pahar vin alb;
  • linguri suc de lamaie;
  • 1/2 lingurita marar uscat;
  • piper macinat dupa gust;
  • 1/4 pahar faina.

Mod de preparare:

Se curata pastravii, se spala si se taie aripioarele. Se sterg bine cu hartie absorbanta. Se dau prin faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar. Cu o pensula se pune suc de lamaie peste pastravi dupa care se dau din nou prin faina. Se pune untul la topit intr-un vas destul de incapator, se prajesc migdalele pana devin aurii dupa care se scot pe un servet absorbant. Se pun pastravii la prajit pe foc potrivit se intorc doar o singura data avind grija sa nu se rupa. Dupa ce au o culoare aurie se scot pe un servet absorbant. In vas se adauga sucul de lamaie care a ramas, iar vinul se lasa sa ajunga pana la punctul de fierbere pana ce sosul se ingroasa si se adauga migdalele. Pastravii se aseaza pe un platou (sau fiecare pe farfurie separat) si se toarna sosul peste pastravi. Se servesc imediat.

Citeste mai mult pe LaBucatarie.ro – Revista de cultura gastronomica si lifistyle

Citeste si Briose cu stafide si morcovi