Aproximativ 3.000 de copii cu diabet de tip I, care trebuie înţepaţi în medie de 15 pe zi, vor beneficia de un sistem de monitorizare la distanţă a glicemiilor, dar şi de administrare a insulinei, printr-un proiect al Asociaţiei Sprijin pentru Diabet şi al Fundaţiei Vodafone România.
Proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” are ca scop crearea unui sistem de monitorizare la distanţă a glicemiilor şi accesarea acestuia prin intermediul platformelor online, atât de către familie, cât şi de un profesionist medical.
Directorul Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, dr. Mihaela Vlăiculescu, a declarat joi, în conferinţa “Mediafax Talks about Technology for Social Change”, organizată în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, că acest lucru va contribui la creşterea autonomiei copilului în condiţii de deplină siguranţă.
Mihaela Vlăiculescu a precizat că în România sunt aproximativ 3.000 de copii care au această boală, ceea ce înseamnă că lor trebuie să li se administreze insulină de patru-cinci ori pe zi, iar glicemia trebuie să fie măsurată de zece ori pe zi, în medie fiind vorba de 15 înţepături zilnic, respectiv aproximativ 500 lunar.
Citeste continuarea pe Mediafax.ro.