Laser tag este un joc extraordinar destinat tuturor. De la varsta de peste 6-7 ani, practic nu are contraindictii, chiar pana la 101 ani… Inseamna nu doar joc si strategii de lupta, ci si multa miscare, astfel ca poate inlocui cu succes si intr-un mod mult mai ditractiv chinuitoarele ore de fitness.
Laser Tag este si mai antrenant daca iti mobilizezi in joc intreaga familie si prietenii.
In Bucuresti sunt mai multe locuri in care va puteti juca laser tag. Noi iti recomandam Stalingrad Laser Tag Arena un loc pe care l-am testat, bazat pe dotari de tip army cu masini de fum, lasere, decoruri realiste.
In plus ai ocazia sa legi noi prietenii pentru ca mergand la Laser Tag te poti confrunta si cu alte echipe si legi foarte usor amicitii. Este usor de jucat si necesita doar respectarea unor reguli, putina indemanare si disponibilitatea spre ceva consum de energie.
Iata mai jos cateva tipsuri de eficienta in Laser Tag.
- Odata ce ai gasit destinatia preferata, fa o mica cercetare . Vezi daca poti face rost de o harta a arenei pentru a te putea familiariza cu spatial. Pe intuneric va fi ceva mai greu.
2 Imbraca-te adecvat. Cel mai indicat este echipamentul sportiv inchis la culoare, mai ales ca nu trebuie sa fii vazut ‘’de dusman’’.
- Familiarizeaza-te cu regulile jocului si procedurile ce iti sunt prezentate de catre organizatori. Fiecare arena poate avea reguli si echipamente specifice, iar jucatorii sunt obligati sa le respecte. In caz contrar sunt exclusi din joc. Decizia nu este intamplatoare pentru ca pot aparea si accidente in cazul jucatorilor rebeli.
- Inainte de a incepe jocul, incearca sa te familiarizezi cu obscuritatea din arena. Altfel iti va fi dificil, mai ales in primele minute, sa te misti intr-un spatiu necunoscut si risti sa fii impuscat de toata lumea sau sa te alegi numai cu cucuie.
- Odata intrat in arena cauta pozitii bune de joc, locuri unde sa te ascunzi sau de unde sa iti poti “ataca” adversarii. Nu pleca nici primul, nici ultimul in joc, pentru a evita astfel, pe de o parte sa stie inamicul unde esti, sau pe de alta parte sa pierzi urma adversarilor iar acestia sa ocupe inaintea ta cele mai bune pozitii de lupta.
- Verifica-ti echipamentul. Daca nu reusesti sa inregistrezi puncte tragand asupra inamicului este posibil sa nu fie doar vina ta, ci si ca arma sa nu fie bine calibrata.
- In functie de arena, ti se va explica, in ce puncte ale corpului inamicului trebuie sa tragi, acolo fiind senzorii prin intermediul carora se inregistreaza punctele (de regula piep sau spate).
- Pentru jocul in echipa, comunicarea este foarte importanta. Trebuie sa te ajuti cu coechipierii tai, atat in privita jocului si a anihilarii rivalilor cat si in momentele cand este nevoie sa va reincarcati armele sau, de ce nu, sa va odihniti cateva clipe.
- Ai grija sa nu confunzi inamicul cu aliatul. Cele mai multe echipamente au luminite rosii sau verzi si astfel iti dai seama carei echipe ii apartii, evitand riscul de a trage in propiul coechipier.
- Daca aveti mai multe runde de joc, verificati dupa fiecare runda scorul pentru a vedea cum puteti imbunatati jocul si a remedia situatia in clasament.
- Nu alerga inutil in arena. Laser Tag este un joc solicitant si lipsa unei conditii fizice poate fi resimtita. Este foarte important sa iti analizezi si miscarile si sa incerci sa iti fixexi tactici de joc. Surpriza este cea mai buna tactica prin care iti poti anihila adeversarul.
Distractie placuta!
Citeste si Super jocul de-a v-ati ascunselea al secolului 21 pentru intreaga familie!