Afis-OMBCopiii din clasele primare sunt invitati sa participe la a doua editie a concursului de educatie financiara „Olimpiada micilor bancheri”. In perioada 9 martie – 30 aprilie 2015, va avea loc editia a II-a a concursului de educatie financiara „Olimpiada micilor bancheri”, organizata de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie, Revista Cutezatorii si Universitatea din Bucuresti, impreuna cu Banca Comerciala Romana, MasterCard si Dedeman.

Initiativa vine ca urmare a implementarii, in anul scolar 2013 – 2014, de catre Banca Nationala a Romaniei, in colaborare cu Ministerul Educatiei Naționale, a proiectului de introducere a disciplinei optionale “Educatie financiara” (CDs) la nivelul invatamantului primar si se adreseaza elevilor claselor a III-a si/sau a IV-a de la scolile din 10 judete si municipiul Bucuresti.

Inscrierea in concurs este gratuita si are loc in perioada 23 februarie – 5 martie 2015, pe baza formularului descarcat de pe www.cutezatorii.ro.

Etapele concursului:

I – locala (faza pe scoala, cu proba scrisa), in perioada 11- 18 martie (in saptamana Global Money Week);
in perioada 6 aprilie  – 10 aprilie 2015, finalistii probei scrise vor elabora, sub indrumarea cadrului didactic coordonator, un proiect, avand la baza activitati practice pe teme de educatie financiara: afise, fotografii, desene, machete etc.
II – regionala (etapa finala) – 30 aprilie 2015 in cadrul actiunii “Fii bancher pentru o zi”, desfasurata la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Istorie. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul central al Bancii Nationale a Romaniei.

Actiunea se va derula sub coordonarea doamnei Ligia Georgescu – Golosoiu, doctor in economie, expert principal la Banca Nationala a Romaniei, initiatoarea proiectului, dar si autoarea programei scolare educatie financiara – invatamant primar si a auxiliarelor curriculare.

“Cu ocazia olimpiadei, elevii participanti vor putea sa-si evalueze cunostintele dobandite atat prin proba scrisa, cat si prin proiectele realizate in grup. Acestia vor relationa unii cu altii si vor stabili noi prietenii, schimb de informatii pe diverse teme, inclusiv de educatie financiara, avand, totodata, ocazia sa ia contactul cu mediul universitar, dar si cu cel bancar, afirma – Ligia Georgescu Golosoiu.

“Educatia financiara trebuie sa fie la fel de naturala ca invatarea alfabetului sau a operatiilor de baza in matematica, pentru ca deciziile legate de administrarea bugetului sunt cele care influenteaza direct calitatea vietii. BCR sustine excelenta in educatie, iar “Olimpiada micilor bancheri” premiaza performanta intr-un domeniu in care trebuie sa creem modele, pentru a ajuta la dezvoltarea sustenabila a intregii comunitati” a spus Ionut Stanimir, Director de Comunicare al Bancii Comerciale Romane.

„Educatia financiara este astazi o necesitate, nu doar pentru ca luam decizii financiare zilnic, ci și pentru ca ele influenteaza mediul in care traim. Un comportament financiar matur si responsabil ajuta la construirea unei Romanii mai educate, mai fiscalizate si, deci, mai prospere. Pentru MasterCard, acesta este un deziderat pe care il urmarim inclusiv prin angajamentul de a sprijini initiativele de educatie financiara” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania, MasterCard.