Cei mai multi medici pediatri iti vor recomanda sa introduci ceralele in alimentatia copilului in jurul varstei de sase-opt luni. Depinde doar de sensibilitatea si istoricul familial al celui mic daca intoduci cerealele cu gluten sau fara gluten intr-o prima faza.
Unii parinti stiu deja ca glutenul din grau, o proteina de origine vegetala (care se gaseste si in orz sau in secara) poate induce aleergii. Parerile medicilor pediatri in acest sens sunt impartite: unii spun ca e bine sa amanam cat mai mult introducerea produselor cu gluten, altii spun ca e mai bine mai devreme, deoarece copiii mici pot dezvolta intoleranta alimentara tocmai pentru ca nu sunt obisnuiti de mici cu acest ingredient. In unele tari vestice, pediatrii recomanda introducerea produselor pe baza de gluten chiar de la cinci luni, tocmai pentru a invata organismul din timp cu acest compus.
Oricum ar fi, cel mai bine discuta si cu pediatrul tau cand decizi introducerea cerealelor, pentru ca fiecare copil este diferit si e bine sa ai o recomandare personalizata.
Citeste continuarea pe bebelu.ro