– 0,250 kg malai;
– 0,5 l lapte;
– 0,080 kg unt;
– 0,5 l apa;
– 0,100 Kg rucola;
– 0,100 kg baby spanac;
– 0,100 l ulei de masline;
– 0,002 kg sare;
– 0,001 Kg piper;
– 0,200 kg muguri de pin;
– 0,200 kg parmezan.
Mod de preparare: Opariti spanacul si rucola 2-3 minute in apa clocotita cu sare, apoi le scoateti pe cuburi de gheata. Fara a le stoarce prea rau le introduceti in blender cu ulei de masline si mixati pana se obtine o emulsie fina. Aceasta se incorporeaza la sfarsitul procesului de obtinere a mamaligii, prin fierberea apei cu untul, laptele, sarea si piperul, timp de 20 de minute. Se serveste cu muguri de pin, scalie de parmezan, frunze proaspete de rucola si spanac deasupra.
Acesta reteta a fost scrisa si pregatita de Chef Nicolae Vasile, membru al GallArt Food Solutions