Timp de gatire: 25-30 minute
Cuptor: 200 grade C
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 ardei galben, taiat fasii de 3 cm grosime
- 1 ardei rosu, taiat fasii de 3 cm grosime
- 1 ceapa rosie taiata fideluta
- 1 lingura otet sau vin rosu
- 1/4 ceasca ulei de masline
- sare de mare rasnita
- piper negru
- 800 g cotlete de miel
- 1/2 ceasca de masline Manzanilla
- 2 file de ansoa
- 2 catei de usturoi
- 3/4 lingura de rozmarin proaspat maruntit
- 1 lingura de patrunjel proaspat, maruntit
Recomandare la servire: paine crocanta
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
- Puneti ardeiul si ceapa in UltraProTM 3,5 l, turnati otetul si o lingura de ulei de masline peste ele. Condimentati cu sare si piper, acoperiti cu capacul si bagati la microunde timp de 10 minute.
- Intre timp, la foc mediu, caliti carnea.
- Puneti cotletele peste ardei, impreuna cu maslinele.
- Bagati mielul la cuptor, fara capac, timp de 15 minute, sau pana ajunge sa se patrunda asa cum va place.
- Cu ajutorul TurboChef-ului, amestecati uleiul ramas cu ansoa, usturoiul si rozmarinul.
- Scoateti mielul din cuptor si lasati-l 10 minute, apoi taiati-l felii. Turnai sosul si presarati patrunjel.
- Serviti cu paine crocanta.
Aceasta reteta a fost propusa de
Pentru aceasta reteta Tupperware a folosit ULTRAPRO