foto pui la cuptorTimp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 70 min

Cuptor: 200 grade C

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 2 pui proaspeti – fiecare in jur de 1200 g

Pentru pui crocant:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri boia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura de sare

Pentru pui aromat:

  • 2 catei de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare, piper proaspat macinat
  • 2 lingurite ulei de masline

Preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Clatiti puiul si uscati-l cu un servet

2. In TurboChef maruntiti usturoiul si ardeiul iute (fara seminte) pentru puiul crocant. Adaugati boiaua, uleiul de masline, sarea si amestecati bine. Ungeti puiul cu acest amestec si puneti-l in Ultra Pro.

3. Curatati usturoiul si taiati-l feliute pe care sa le puneti in carne (sub piele) impreuna cu rozmarinul. Ungeti puiul cu uleiul de masline si sare si piper. Puneti-l in Ultra Pro.

4. Acoperiti vasul si puneti-l in cuptor 55 minute. Indepartati capacul si mai lasati la cuptor sa se rumeneasca inca 15 minute.